Доступність посилання

ТОП новини

Британські партії розглядають податкову політику як один із головних важелів впливу на виборців


Британські партії розглядають податкову політику як один із головних важелів впливу на виборців

Лондон, 23 квітня 2001 ― Консервативна партія експлуатує щойно оприлюднену статистику, яка показала розміри росту податків за 4 роки панування у Британії лейбористського уряду. Ця статистика дала поштовх для стратегічного рішення проводу консерваторів кинути виклик урядові щодо його послужного списку у царині економіки.

Тіньовий міністр фінансів від Консервативної партії Майкл Портілло зробив перший постріл у понеділок, оприлюднивши статю у провідному британському щоденнику «Таймс». Він стверджує, що податкова політика правлячої Лейбористської партії, що її ідеологія є близька до соціал-демократичної, передусім вдарила по 20% найбідніших верств британського суспільства, тобто саме по тих, кого за ідеєю, лейбористи найбільше покликані захищати і хто за них, переважно, голосує на виборах.

М.Портілло звинуватив міністра фінансів лейбористського уряду Голдена Брауна у тому, що той зробив життя ще тяжчим саме для тих, що на узбіччі суспільства, а також заявив, що торі віддані ідеї викоренення бідності.

Цей випад є початком ширшої атаки на політику уряду у царині оподаткування і видатків. Цій атаці сприятимуть найновіші статистичні дані, які доводять, що нинішній міністр фінансів підвищував податки у три рази швидшими темпами, ніж це відбувалося за попереднього консервативного уряду Джона Мейджора.

Згідно з даними британського інституту фіскальних досліджень, податки зростали щороку на понад 4% за чотири роки панування лейбористів, тоді як між 1990 і 1997 роками , за консервативної влади, пересічний ріст податків становив лише 1,3%.

Тим часом, лейбористський уряд планує поставити свій послужний список у ділянці економіки, загалом, у центр виборчої кампанії. З поразки Ала Гора у президентських виборах у США лейбористи зробили висновок, що виборець потребує постійних нагадувань про те, що рівень безробіття є рекордно низьким, так само, як і рівень інфляції і ставки банківського відсотка.

Але консерватори вважають, що позиція лейбористів саме у податковій царині є хиткою, так само, як і їхні досягнення у реформі сфери соціальної допомоги. Замість того, щоб визволити людей із пут бідності і залежності від держави, урядові реформи у ділянці податків і соціальної допомоги таять у собі ризик закріпити ці пута як норму, - вважає тіньовий міністр фінансів від консерваторів Майкл Портілло.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG