Доступність посилання

ТОП новини

Генеральна прокуратура Росії висуває нові звинувачення проти відомого бізнесмена Володимира Гусинського


Генеральна прокуратура Росії висуває нові звинувачення проти відомого бізнесмена Володимира Гусинського

Москва, 24 квітня 2001 ― Генеральна прокуратура Російської Федерації повідомила пресі, що має намір висунути нові звинувачення проти відомого російського бізнесмена Володимира Гусинського. Цього разу, власника голдингу «Медіа-Мост» збирється звинувачувати у незаконному відмиванні грошей. Мова йде про суму у 2 мільярди 800 тисяч російських рублів.

Генеральне прокуратура не пояснює, якими були шляхи відмивання грошей Володимиром Гусинським, однак, зазначає, що сьогодні мова може йти про звернення до національного бюро Інтерполу в Росії з проханням видати міжнародний ордер на арешт Володимира Гусинського. Варто нагадати, що такої реакції Генеральної прокуратури на недавнє рішення іспанського суду, який ухвалив рішення не видавати В.Гусинського Росії. Генеральна прокуратура РФ звернулася із власним ордером на арешт Володимира Гусинського, однак, іспанський суд не погодився з її клопотанням. І тепер Генеральна прокуратура РФ зазначає, що не має наміру давати Володимирові Гусинському можливості жити спокійно, що вона буде виявляти і висувати проти В.Гусинського нові звинувачення, які дадуть можливість заарештувати його і доставити до Російської Феедрації для допитів і для судового процесу.

У Генеральній прокуратурі Російської Федерації не приховують свого бажання побачити Володимира Гусинського на лаві підсудних. Вони вважають, що Гусинський є людиною, яка порушила російські закони, а відмова європейських суддів видати Володимира Гусинського Росії є політичним кроком, аж ніяк не пов’язаним із реальною діяльністю відомого бізнесмена.

Варто нагадати, що ситуація довкола Володимира Гусинського також пов’язана з тим, що до голдингу «Медіа-Мост» входять ЗМІ, які критично відгукувалися про діяльність президентської адміністрації Володимира Путіна. Один із цих ЗМІ, телекомпанія НТВ вже передана голдингу «Газпром-Медіа», звідти пішли журналісти,які підтримували політичні поглиди Володимира Гусинського.

Сам В.Гусинський вважає, що Генеральна прокуратура Росії нічого не досягне, якщо буде боротися за його арешт. Він назвав представників Генеральної прокуратури людьми, які не вчаться на власних помилках.

Прес-секретар голдингу «Медіа-Мост» Дмитро Остальський між тим зазначив, що він не впевнений, що Володимира Гусинського у Європі не заарештують. За деякими твердженнями, Володимир Гусинський вже залишив Іспанію, в якій він перебував до останнього часу і вилетів до Ізраїлю. Володимир Гусинський є громадянином, як Російської Федерації, так і Ізраїлю. До останнього часу він був головою Російсько-єврейського Конґресу, однак, змушений був залишити цю посаду під тиском багатьох активістів організації, які побоювались конфліктів із владою.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG