Доступність посилання

ТОП новини

Державний комітет інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України скритикував телеканал "Інтер"


Державний комітет інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України скритикував телеканал "Інтер"

Державний комітет інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України скритикував телеканал "Інтер", звинувативши його в порушенні мовного законодавства та політичній тенденційності програм стосовно ситуації в Україні.

В заяві Держкомітету йдеться про "тенденційне" висвітлення телеканалом подій в Україні, зокрема , подій 9-го березня у Києві.

Сюжет про сутички в столиці було подано під українські мелодії, що на думку Комітету, може підштовхнути громадську думку у питанні політиної ситуації в бік міжнаціональних стосунків.

Окрім того, в заяві Комітету йдеться і про "демонстрацію тенденційних телепередач, які стали постійною практикою". У документі зазначається, що канал "Інтер" фактично контролює лідер парламентської фракції об'єднаних соціал-демократів Олександр Зінченко, а відтак, вважають у комітеті, канал тенденційно висвітлює роботу уряду Ющенка.

Держкомполітики нагадує, що завтра, 26-го квітня, завершується 5-річний термін чинності ліцензії на мовлення телеканалу "Інтер", який був створений разом з Російським громадським телебаченням.
XS
SM
MD
LG