Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко: “Демократія України зазнала серйозної поразки… Я не йду з політики. Я йду , щоб повернутися”


Віктор Ющенко: “Демократія України зазнала серйозної поразки… Я не йду з політики. Я йду , щоб повернутися”. Ігор Юхновський: “Ми втратили прем’єра, але отримали лідера нації”

Київ, 26 квітня 2001 - Сьогодні об 11.45 за київським часом 262 депутати проголосували за недовіру і відставку уряду Ющенка, 69 – проти, 24 – утрималися. 63 – не голосували взагалі.

Після голосування народний депутат Ігор Юхновський у своєму виступі зазначив:

“Леоніде Даниловичу, другий Чорнобиль Ви створили тут – політичний. Ви покинули в цей момент…

Ми втратили прем’єра, але отримали лідера нації. Комуністи і олігархи, у вас немає народу України, у вас є гроші.”

Наприкінці Ющенко попросив надати йому слово. Він, зокрема, зазначив:

“Шановні народні депутати. Я як громадянин сьогодні переконаний, що демократія України зазнала серйозної поразки. Ми виявилися неспроможними… зробити свій політичний вибір.

Політична еліта, представлена більшістю тих, хто проголосував сьогодні проти українського уряду, виявилася неготовою визнати легальну економіку та публічну політику єдиним можливим способом суспільного розвитку. Друге. Дякую всім, і це головне. Дякую всім, хто підтримував уряд і мене у ці півтора роки.

Я переконаний, що наші зусилля з вами в цьому плані не були даремні. Я буду продовжувати ту політику, яку запропонував, всіма доступними інструментами та методами, які дозволяє демократія та принципи публічної політики.

Я не йду з політики. Я йду, щоб повернутися. І ще раз дякую Вам за увагу і підтримку.”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG