Доступність посилання

ТОП новини

У Британії висунуто обвинувачення проти польських громадян завдяки найбільшій в історії країни операції, спрямованій проти нелегальної еміґрації


У Британії висунуто обвинувачення проти польських громадян завдяки найбільшій в історії країни операції, спрямованій проти нелегальної еміґрації

Лондон, 26 квітня 2001 - Польських громадян звинувачують у змові з метою полегшити нелегальний в’їзд людей до Великої Британії. Інше обвинувачення полягає у тому, що вони мали матеріальну вигоду, забезпечуючи нелегальне працевлаштування для незаконних прибульців зі східної Європи. Розслідування щодо ще кількох затриманих осіб, яких підозрюють в організації перемитництва людей і здирництві триває.

Понад сто нелегальних міґрантів і рекетирів, що збагачувалися, привласнюючи їхні заробітки, було заарештовано під час скоординованих досвітніх рейдів поліції та еміґраційних служб у одному з південних міст Англії. Було завдано нищівного удару міжнародній організації контрабандистів, які використовували міґрантів практично для рабської праці. У перемитництві людей крім трьох поляків, щодо яких уже висунуто звинувачення, підозрюють ще 15 осіб – 9 британців, росіянку, ще двох чоловіків і жінку з Польщі, пакистанця та індуса. 95 міґрантів розглядають як жертви банди перемитників, які переправили їх до Англії через доки Савдгемтона. Серед міґрантів було 73 чоловіки і 22 жінки віком від 20-ти до 55-ти років. Більшість з них польського походження, але кілька осіб заявило, що прибули з Латвії, Литви й Афганістану. Понад 70 звільнених з рабства нелеґалів погодились із депортацією, і їх в середу відправлено додому чартерним рейсом з міста Бормода. Інші можуть скористатися правом клопотатися про притулок у Великій Британії.

Поліція зупинила вантажівки, які везли міґрантів для пакувальних праць у сільськогосподарських фірмах. Поліція підозрює, що рекетири привласнювали їхню платню як компенсацію за організацію їхнього нелегального в’їзду до Британії. Шеф поліції графства Гампшер сказав, що більшість міґрантів – це працьовиті чесні люди, яких обдурили, привезли до Англії й змусили жити у злиднях. Банда розселила міґрантів по 30 осіб у маленьких приміщеннях без опалення і гарячої води. Щоранку їх розвозили по фермах, де вони працювали 15 годин на день. Речник іміґраційної служби додав: «Їхню працю експлуатували – платили дуже мало або й зовсім нічого».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG