Доступність посилання

ТОП новини

Мандри Інтернетом


Мандри Інтернетом

Київ, 26 квітня 2001 - Мандрувати любить переважна більшість людей. Питання лише у тому, чи мають вони можливість для задоволення своїх дорожніх мрій та планів. Наш час вимагає від потенційного мандрівника не тільки хорошого здоров”я та багатої фантазії, а й чималої суми коштів, оскільки відвідини навіть звичного з доби соціалізму Південний берег Криму – подорож недешева… Отож, чимало людей вдовольняються мандрівками на дачу або ж до котрогось міського парку, який розташований поруч з домівкою. Але наприкінці минулого століття виник ще один специфічний “вид подорожей”: це – мандри по Інтернету. Там можна знайти сайти на будь-який смак, а власники “наворочених персоналок” з відповідними атрибутами можуть цілком вільно гуляти по планеті Земля у віртуальному її вигляді. Отже, віртуальна подорож до Південної Африки:

Інтернет відкриває охочим наш світ – землі, народи, країни. Наприклад, на сайтах урядових інститутів і туристичних фірм Південної Африки можна побачити чудові куточки цієї держави, прочитати корисну інформацію про сьогодення Республіки, ознайомитися з її історією – а ще й почути народну музику (на мене неабияке враження справили африканські барабани на туристичному сайті Південно-Африканської Республіки). Взагалі, якщо “проглянути” Інтернет-сторінки, присвячені Південній Африці, можна віднайти надзвичайно цікаві речі. Наприклад, понад 76 з половиною відсотків населення називають себе “корінними африканцями”, майже 9 відсотків – індо-азійцями, а близько 11 відсотків населення ПАР представляють білу расу.

Білі й чорні за доби апартеїду вели непримиренну боротьбу одне з одним, такі ж непримиренні війни локального характеру вели поміж собою африканські племена, - аж доки не збагнули, що знищення одне одного до добра не призведе. І коли доба апартеїду скінчилась, коли Південна Африка розпочала побудову багатонаціональної демократичної держави, представники усіх племен і народів, лідери 26 політичних партій сіли за стіл переговорів і упродовж двох років – з 1991 по 1993 роки – узгодили головні положення нової Конституції країни. Ухвалена 93-го року Конституція ПАР вважається однією з найдемократичніших у світі. А сучасна Південна Африка стала одним з економічних лідерів Африканського континенту, і відома у світі не тільки своїми діамантами, туристичною інфраструктурою, водоспадом Вікторія, національними парками, а і як одна з держав, перспективних у плані технологічного розвитку. А отже, немає нічого дивного у тому, що Інтернет – технології користуються великою повагою у Республіці і перетворились на один з шляхів відкриття Південної Африки. Як зазначив надзвичайний і повноважний посол ПАР в Україні Деларей ван Тондер,

“Ми спостерігаємо за розвитком високих технологій, яким належить майбутнє. Добре, що зростає кількість користувачів Інтернетом в Україні: адже це відкриє Україні величезний світ високих технологій, нові знання, нові можливості. Сподіваюсь, що незабаром ІНТЕРНЕТ ще більше наблизить наші народи і країни одне до одного. А отже, заходьмо до “глобального павутиння” – цей мандрівний полігон чекає на своїх відвідувачів.”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG