Доступність посилання

ТОП новини

Реакція політичних кіл Росії на відставку українського прем’єр-міністра Віктора Ющенка та його кабінету


Реакція політичних кіл Росії на відставку українського прем’єр-міністра Віктора Ющенка та його кабінету

Москва, 26 квітня 2001 ― На зустрічі із журналістами російського віце-прем’єра Віктора Христенка, який, як відомо, є куратором переговорів з Україною з енергетичних питань, проблема відставки кабінету Віктора Ющенка була однією з найважливіших. Віктор Христенко сказав, що ця проблема залишається внутрішньою справою України, і він сподівається, що наступний український уряд буде шанувати домовленості з газової та енергетичної проблем, які були досягнуті з попереднім урядом Віктора Ющенка. «Однак, це вже питання, звичайно, не до цього кабінету, а до наступного уряду України,» - зазначив Віктор Христенко.

Заступник керівника апарату уряду Російської Федерації Олексій Ківолін сказав, що офіційна Москва спокійно ставиться до відставки Віктора Ющенка. «Є очевидним, що це внутрішня справа України, яка аж ніяк не відзеркалюється на російсько-українських взаєминах», - зазначив представник російського кабінету міністрів.

А от точка зору голови Комітету Державної думи з міжнародних справ Дмитра Рогозіна, відомого своїми шовіністичними поглядами. Дмитро Рогозін вважає, що Верховна Рада України ухвалила вірне рішення і не піддалася на тиск західних кіл, який, зокрема, був пов’язаний із сьогоднішнім обговоренням ситуації із свободою слова в Україні на сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Ще більш відверто висловлюється директор Інституту політичних проблем, політолог Сергій Тімашков, який є куратором проурядового інтернет-сервісу «strana.ru». Сергій Тімашков взагалі вважає Віктора Ющенка маріонеткою в руках -кого б ви думали? – відомого американського політолога Збігнєва Бзежінського. А перебування Віктора Ющенка на посаді українського прем’єр-міністра вважає «повзучим державним переворотом» в Україні. Відомий своїми одіозними поглядами політолог зазначає, що відставка Віктора Ющенка сприяє національним інтересам України і допомагає позбутися можливості продовження політичної кризи в цій країні, а також позбутися можливості погіршення російсько-українських взаємин.

Так що, як бачимо, реакція офіційної Москви і тих, хто не пов’язаний із дипломатичним ритуалом, є різною і дозволяє побачити, що у політичних колах Росії до політичної відставки Віктора Ющенка, якщо говорити без ввічливих слів, ставляться із великою радістю і сподіваються, що новий кабінет міністрів України буде більш ретельно враховувати російські побажання в економічних та й політичних взаєминах між двома країнами.

Треба сказати, що відставка кабінету міністрів Віктора Ющенка та дії опозиції, яка вийшла на вулиці протестувати проти рішення Верховної Ради стало однією із найголовніших новин в російських засобах масової інформації, в програмах телебачення та радіо, в інтернет-газетах та інших виданнях у світовій мережі інтернет.

Очевидно, що цю подію ще довго будуть коментувати , особливо, враховуючи той факт, що події у Києві продовжують розвиватися.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG