Доступність посилання

ТОП новини

Політолог Микола Томенко вважає, що ініціатором відставки уряду Віктора Ющенка є президент країни Леонід Кучма


Політолог Микола Томенко вважає, що ініціатором відставки уряду Віктора Ющенка є президент країни Леонід Кучма

Він говорить, що ситуація навколо уряду - "сценарій, розроблений командою президента".

"Президент сьогодні стоїть перед серйозною проблемою - меч, занесений нам ним, ще ніхто не опустив. Золота акція початку процедури імпічменту насправді в комуністів. Комуністам треба зараз щось дати, щоб вони не голосували. Якщо вони починають голосувати, 226 голосів за початок процедури імпічменту є. Треба було піти на компроміс з комуністами, щоб зняти Ющенка і дати доступ комуністам до посад у парламенті і частково - в уряді", - вважає він.

На думку політолога, "все це робиться, щоб зупинити антипрезидентські акції і не допустити дострокового припинення повноважень президента".

"Політичною аксіомою" Томенка назвав свою думку, що "з президентом України Леонідом Кучмою більше не може працювати політик, який здобуває суспільну і політичну вагу, вважається досить авторитетним і серйозним політиком, щоб конкурувати в популярності, авторитетності з президентом".

Як тільки це відбувається з прем'єр-міністром, "він потрапляє в конфліктну ситуацію і стає заручником нашіптування оточення президента, що це - його конкурент і людина небезпечна".
XS
SM
MD
LG