Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко для Радіо “Свобода”: “Існує дурниця, що нібито прем’єр виконував курс президента. Давайте скажемо відверто, що у нашого президента немає курсу… А курс був у Ющенка”


Юлія Тимошенко для Радіо “Свобода”: “Існує дурниця, що нібито прем’єр виконував курс президента. Давайте скажемо відверто, що у нашого президента немає курсу… А курс був у Ющенка”

Київ, 26 квітня 2001 -

Гості “Вечірньої Свободи” - голова партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко і політолог Михайло Погребинський

Юлія Тимошенко:

За підсумками усіх подій у парламенті 26 квітня можна зробити чіткі висновки. Перше: президент, як керівник команди, яка практично послідовно знищила уряд Ющенка, не бажає прозорої, чесної роботи в Україні, зокрема, в економічному секторі.

Це людина, яка не стоїть на позиціях реформування України, а людина, яка має виключно особисті цілі.

Друге: безумовно зрозуміло, що сьогодні комуністи є командою президента. Це люди, які задекларували, що не схильні підтримати відставку Леоніда Даниловича.

Третє : чітко визначилося, що в парламенті є нова більшість, яка зовсім не представляє інтереси України, яка керується виключно своїми особистими інтересами. Дійсно, визначилося багато чого. Є і група зрадників, які чітко проглядаються, можна назвати їх поіменно: Іван Плющ…

Олекса Боярко:

Ви дуже добре знаєте “кухню влади”. Відставка Ющенка є рішенням президента?

Юлія Тимошенко:

Так, президент є керівником програми зі знищення уряду Ющенка. Ця програма тривала з перших місяців появи цього уряду.

Олекса Боярко:

У контексті відставки Ющенка багато хто вважає, що наступною жертвою комуністів та олігархів стане сам президент. Чи не були події 26 квітня у парламенті прелюдією відставки Кучми?

Юлія Тимошенко:

Якщо зараз Віктор Андрійович зробить те, що він публічно задекларував, тобто буде в політиці, буде працювати адекватно тим обставинам, які сьогодні склалися, я думаю, Кучма не зможе довго протриматися.

Саме президент був керівником зі знищення уряду Ющенка. Для цього є набір підтверджень: УТ-1, яке підпорядковане Кучмі, вже багато часу знищує Ющенка як політичного лідера. Я знаю, як безпосередньо президент ( і, за його дорученням, його підлеглі) не давали працювати Ющенку, як не давали працювати мені в уряді .І я переконана, що якщо президент дав би команду своєму оточенню, все було б так, як він сказав. Це є наслідком роботи президента.

Олекса Боярко:

Ви заявили, що вже завтра почнете серію акцій підготовки референдуму за відставку президента Кучми. Чи відставка Ющенка підштовхнула вас до цього? Чи щось інше?

Юлія Тимошенко:

Останні чотири-п”ять тижнів я займаюся виключно тим, що готую правову основу, організаційні елементи для того, щоб оголосити референдум за народною ініціативою щодо недовіри президенту.

Проаналізувавши все чинне законодавство, усі можливі шляхи, я переконана, що це є мирний, конституційний правовий, єдино-можливий шлях сьогодні консолідувати націю, щоб досягти результату, якого ми чекаємо: прибрати від влади режим і привести чесне керівництво…

Існує дурниця, що нібито прем’єр виконував курс президента. Давайте скажемо відверто, що у нашого президента немає курсу. Ми за його так би мовити вектором просто виглядаємо на світовій арені, як клоуни. А курс був у Ющенка. Коли його звільнили, ми знову втратили курс і маємо незрозумілу ситуацію.

За відсутністю потрібного інтелектуального, духовного, морального рівня у президента, він просто не може цей курс створити.

Я мрію , щоб Ющенко став на чолі опозиції. Але останнє слово за ним.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG