Доступність посилання

ТОП новини

Столичні новини


Столичні новини

Київ, 27 квітня 2001 - Сьогодні стало відомо, що у матері зниклого журналіста - Георгія Гонгадзе зникли останні вагання щодо того,кому належить сумновідоме таращанське тіло.

Вчора американські судмедексперти, які приїхали в Україну для проведення повторної експертизи таращанського тіла, у присутності Лесі Гонгадзе розпочали своє дослідження.

Cьогодні зранку до кореспондента Радіо “Свобода” зателефонувала вкрай схвильована Леся Гонгадзе і заявила, що, всупереч попередженням, хотіла б повідомити наступне: вона мала рентгенівські знімки руки та стопи Георгія (які досі зберігалися лише у неї), на яких були зафіксовані давні переломи. На її прохання американські експерти дослідили саме ці місця на таращанському тілі. Місця переломів збіглися і Леся Гонгадзе тепер, практично, не має сумнівів, що це її син.

Для продовження експертизи пані Гонгадзе додала зразки волосся Георгія, які вона зберігала ще від часу хрестин сина у дитинстві.

У другій половині дня я зв”язався з адвокатом Лесі Гонгадзе - Андрієм Федуром, щоб він прокоментував ситуацію: ”Поки не буду мати на руках офіційних результатів, робити цього не буду. Хоча за останні дні в цій справі зроблено багато”.

Коментуючи відставку уряду Віктора Ющенка, відомий науковець,співробітник Інституту світової економіки і міжнародних відносин НАН України Володимир Полохало зазначив, що ця подія ознаменувала перемогу пострадянської олігархії і завершення десятирічного політичного процесу, який зафіксував “утвердження тіньового розподілу і перерозподілу державної власності невеликою групою з оточення діючого президента України”. Полохало робить висновок: ”До влади в Україні прийшов тіньовий і напівкримінальний бізнес, який не визнає демократичних стандартів і “Правил гри” для всіх суб”єктів господарювання”.

Один з керівників нещодавно створеної Комуністичної партії робітників і селян -скорочено КПРС- народний депутат Володимир Моїсеєнко - заявив, що під час Першотравневої акції протесту члени партії вимагатимуть відсторонення від керівництва державою, як він висловився “буржуазного класу” і забезпечення нормального рівня зарплати, яка повинна становити мінімум 2,5 тисячі гривень.

Тим часом голова уряду Криму Сергій Куніцин висловив упевненість, що відставка уряду не позначиться на соціально-економічній ситуації в Автономній республіці.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG