Доступність посилання

ТОП новини

Економічні новини


Економічні новини

Київ, 27 квітня 2001 - У своїй заяві з приводу України Президент США Джордж Буш закликав українську владу йти курсом реформ. У заяві не згадується відставка Кабінету Ющенка. Тим часом, представники адміністрації Буша говорять про те, що США мають намір підтримувати з майбутнім урядом України такі ж "гарні робочі відносини", як і з Кабінетом Ющенка...

“Український уряд відправлений у відставку. Очікуване падіння Кабінету, очолюваного Віктором Ющенком, сталося. Вісім разів за роки незалежності на Україні мінялися уряди. Але відставка прем'єрів ніколи ще не сприймалася так гостро", - пишуть російські "Ізвєстія".

Чільні представники Європейського Союзу висловили жаль щодо усунення з посади прем'єр-міністра Віктора Ющенка.

Координатор зовнішньої політики ЄС Хав'єр Солана сказав, що пан Ющенко користувався довірою з боку Євросоюзу.

Пан Солана закликав Україну не відмовлятися від реформ.

Речник Єврокомісії заявив ВВС, що у Брюселі зі стурбованістю спостерігають за розвитком подій в Києві.

За його словами, сумним є той факт, що анти-реформаторські сили змогли завдати удару по одній з небагатьох реформістських постатей в українському керівництві.



Колишній прем'єр-міністр Росії, Серґій Степашин, промовляючи в Лондоні, заявив, що відставка Віктора Ющенка послабить позиції України у змаганні за закордонні інвестиції

Про проблеми, пов'язані з Чорнобилем, йшлося учора на парламентських слуханнях "15 років Чорнобильської катастрофи. Досвід подолання". 3а 15 років на ліквідацію наслідків Чорнобильської катастрофи Україна витратила майже 6 млрд. дол., щороку виділяючи на ці цілі від 5 до 7 % державного бюджету. Про це повідомив віце-прем'ер-міністр Олег Дубина. Він зазначив, що держава "не забуває про обов'язок щодо соціального захисту постраждалих від аварії". На сьогодні існує 50 передбачених законом пільг і компенсацій для чорнобильців. За його словами, хоча можливості держави обмежені, в першому кварталі цього року на соціальний захист було витрачено 330 млн. грн., тобто 100 відсотків від запланованого.

На Житомирщині за 15 років після Чорнобильської катастрофи від наслідків аварії померло 3375 осіб - найбільше в Україні. За цей час серед постраждалих майже удвічі зросла загальна захворюваність, кількість хворих на рак щитовидної залози, смертність новонароджених, інвалідність, пов'язана з цією аварією.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG