Доступність посилання

ТОП новини

Давно провінційна Полтава не переживала такого шоку, як останніми днями


Давно провінційна Полтава не переживала такого шоку, як останніми днями

Полтава, 30 квітня 2001 - Почалося з того, що один з відомих і впливових полтавських бізнесменів – голова асоціації “Полтавапродукт” Юрій Фастовець - публічно заявив про непідтримку ідеї полтавського мера “закопати в землю” 9,5 мільйонів гривень - збудувати у Полтаві підземний перехід. Такого, щоб хтось з підприємців наважився відкрито піти супроти “батька міста” Анатолія Кукоби, знаючи, що той цього строптивцю не подарує, Полтава ще не знала.

Фастовець же вважає, що спорудження такого дороговартісного об‘єкта не першої необхідності варто відкласти до заможніших часів, а заплановані мільйони доцільніше використати на реалізацію соціальних програм. Чи то так вплинула заява бізнесмена, бо мала неабиякий резонанс територіальної громади міста, але факт залишається фактом: кошторис переходу раптом зменшився з 9,5 до 8 мільйонів гривень.

І тут “Комсомольская правда в Украине” публікує статтю за підсумками перевірки Головним контрольно-ревізійним управлінням України використання бюджетних коштів Полтавським міськвиконкомом, з якої полтавці дізнаються, що їх лише за два роки місцеві владоможці пограбували на десятки мільйонів. Невідомі молодики намагалися скупити у розповсюджувачів преси увесь наявний тираж “Комсомолки”, але корупційні діяння стали відомі громадськості. А через кілька днів три обласні газети – “Новий день”, “Приватна справа” та “Полтавська думка” передруковують статтю “Комсомолки” загальним накладом близько 90 тисяч примірників. І хоч знову робиться спроба викупити газети, це не вдається, бо вони є, практично, в кожній поштовій скриньці.

У справі з підземним переходом одразу теж з‘являється новий поворот: розпочате на розі вулиць Фрунзе та Шевченка будівництво згортається , а на місці зяючих котлованів – рівненько загребена грабельками земля.

Оскільки “Комсомольская правда” пообіцяла продовження детективного серіалу на тему: “Як міськвиконком грабував територіальну громаду”, -полтавці, пригадуючи серіал виборчих кліпів Анатолія Кукоби “Є в місті господар!”, сподіваються, що ясність у справу внесе прокуратура області, яка ніби-то свого часу порушувала кримінальну справу за фактом нецільового використання бюджетних коштів, а також депутати міськради, які повинні б від імені виборців спитати міського голову Анатолія Кукобу: ”Де гроші?“ і вирішити, чи такий господар потрібен Полтаві.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG