Доступність посилання

ТОП новини

Лідер комуністів Петро Симоненко: “Ми готові взяти всю відповідальність за подальшу долю України, сформувати уряд і запропонувати нашу програму”


Лідер комуністів Петро Симоненко: “Ми готові взяти всю відповідальність за подальшу долю України, сформувати уряд і запропонувати нашу програму”

Київ, 2 травня 2001 - "Соціалізм - майбутнє України", "Дайош социалізм і совєтскую власть"," На смертний бой вставай народ" - саме такі гасла були на транспарантах представників лівих сил України, які на Європейській площі у Києві провели мітинг з нагоди першотравневих свят.

Усе відбувалося у дусі радянських парадів : високі представники Комуністичної партії та інших організацій лівого спрямування з червоними бантиками на грудях, піонери у червоних пілотках та галстуках, гімни Радянського Союзу та Української РСР, заклики, гасла... Усі без винятку промовці говорили, як погано живеться в Україні. І називали одну й ту саму причину: уряд Віктора Ющенка та буржуазний американський режим, що панує в Україні. Петро Симоненко привітав присутніх із тим, що боротьба комуністів таки увінчалася успіхом - відставкою уряду Ющенка. Однак, зауважив лідер комуністів, це тільки частинка боротьби українського народу за своє майбутнє.

Про наслідки діяльності уряду і прогноз на осінь цього року Петро Симоненко сказав так:

“Проамериканським урядом було зроблене все, щоб посилити фінансову та економічну залежність України. Було зроблено все, щоб восени спровокувати дефолт і поставити Україну на коліна перед американським і західним капіталом. Ось чому у них таку злобу викликає намагання об’єднатися з братськими слов’янськими народами.”

Не міг оминути Петро Симоненко у своїй першотравневій доповіді і болючого для нього питання це союз комуністів та олігархів. Симоненко спростував цю поширену в українському політику мі думку: “Все це брехня, щоб виправдати свою злочинну діяльність.” Наприкінці виступу лідер комуністів висловив неперевершене бажання покерувати наступним урядом і усією ситуацією в Україні.

Петро Симоненко:

“ Ми готові взяти всю відповідальність за подальшу долю України, сформувати уряд і запропонувати нашу програму – програму народу України, програму виживання і виходу з кризи. Ми, комуністи, готові запросити до уряду тих, хто є професіоналом, хто є чесним і принциповим, хто не залежить від олігархічних кланів і готовий працювати в ім’я народу України”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG