Доступність посилання

ТОП новини

Стосовно справи засудженого в Криму журналіста Потаманова


Стосовно справи засудженого в Криму журналіста Потаманова

Симферополь, 03 травня 2001 - Саме 3-го травня – у Міжнародний день захисту свободи слова і журналістів, Комітет з моніторингу свободи преси в Криму повідомив, що прокурор Автономної Республіки Крим Олександр Доброріз опротестував вирок кримському журналістові Сергію Потаманову, засудженому до 5 років позбавлення волі.

Як повідомив помічник прокурора Криму Анатолій Титарчук, президія Верховного Суду АРК задовольнила протест кримської прокуратури стосовно вироку журналіста з Ленінського району автономної республіки Сергія Потаманова, засудженого у грудні минулого року до 5 років позбавлення волі. Тоді Керченський міський суд визнав Сергія Потаманова винним за 4-ма кримінальними статтями. Прокурор автономії Олександр Доброріз розцінив цей вирок занадто суворим і запропонував Верховному Суду Криму переглянути вирок за статтею 89, частина 2 Карного Кодексу України – це знищення державного майна шляхом підпалу. Суд погодився із прокурором і знизив термін покарання з 5 до 3-х років позбавлення волі.

За словами Любові Тищенко – дружини засудженого журналіста, Сергій Потаманов вважає задоволення прокурорського протесту невеликою, але – перемогою, він заявив про свою повну невинність і наміри й далі боротися за виправдувальний вирок.

Наприкінці квітня адвокат засудженого журналіста Олександр Гнєздов на прес-конференції Комітету з моніторингу свободи преси в Криму повідомив, що за дорученням Сергія Потаманова він подав скаргу до Європейського Суду з прав людини. За словами адвоката, його клієнту “не було надано можливості отримати кваліфікований захист у суді”, чим порушено цілу низку положень Європейської конвенції з прав людини.

За уточненими даними, зараз засуджений журналіст продовжує перебувати у Симферопольському виправному закладі №8. Жодних змін в умовах його утримання - у зв’язку з пом’якшенням вироку не відбулося. Оскільки адвокат засудженого Олександр Гнєздов зараз перебуває у відряджені, то наразі не відомо, чи звертатиметься він із скаргою до Генерального прокурора України, чи сподіватиметься лише на об’єктивність Європейського Суду.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG