Доступність посилання

ТОП новини

Голова одеської обласної організації УРП Юрій Чорний: “Антиукраїнська п’ята колонна у Верховній Раді зняла українського прем’єра. Своєрідне ГКЧП вчинене”


Голова одеської обласної організації УРП Юрій Чорний: “Антиукраїнська п’ята колонна у Верховній Раді зняла українського прем’єра. Своєрідне ГКЧП вчинене”

Одеса, 4 травня 2001 - Активісти обласної організації Української Республіканської Партії в Одесі висловили занепокоєння з приводу останніх подій у стінах Верховної Ради. Вони поширилися заяву у регіональних засобах масової інформації.

На думку голови одеських республіканців Юрія Чорного, останні події, пов’язані зокрема з відставкою голови уряду Віктора Ющенка у парламенті засвідчили, що “міжкланова боротьба за владу досягла такої напруги коли вже президент не може контролювати ситуацію і потурає антидержавним силам у парламенті.”

Юрій Чорний далі продовжив:

“Антиукраїнська п’ята колонна у Верховній Раді зняла українського прем’єра. Своєрідне ГКЧП вчинене. Іншим чином ми не можемо характеризувати події. За цих умов слід називати речі своїми іменами. Ми чомусь прагнемо не помічати, що Україна далі залишається колонією Росії. Ми прагнемо не помічати і повсякденний гніт проти українців на рідних землях, їхнє духовне та моральне знищення. Як далі будуть розгортатися події, буде залежати від того, наскільки зуміють об’єднатися національно-патріотичні, націоналістичні, демократичні сили, наскільки вони зможуть вчинити опір цій навалі в Україні”.

За словами голови Одеської обласної організації УРП Юрія Чорного, “республіканці” нині активно співпрацюють з усіма опозиційними структурами: – “За Правду”, “Українська Правиця” та Форум Національного Порятунку.

Юрій Чорний підкреслив, що Українська республіканська партія і далі працюватиме на те, аби вже екс-голова уряду Віктор Ющенко став справжнім лідером української опозиції. УРП таким чином буде прагнути змінити ситуацію в державі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG