Доступність посилання

ТОП новини

Чорновіл: «Внаслідок невиважених пропозицій та приватних ініціатив, які подаються як ініціативи об’єднаної опозиції, може розпочатися розвал Форуму національного порятунку»


Внаслідок «невиважених пропозицій та приватних ініціатив, які подаються як ініціативи об’єднаної опозиції», може розпочатися «розвал» Форуму національного порятунку як основної опозиційної структури - Т.Чорновіл

Про це заявив сьогодні в інтерв’ю УНІАН член Ради Форуму національного порятунку народний депутат Тарас ЧОРНОВІЛ (фракція «Реформи-Конгрес»), коментуючи оприлюднене 3 травня звернення Ради ФНП про підтримку референдуму щодо дострокової відставки Президента України Леоніда КУЧМИ та зміни державного устрою.

Він знову зазначив, що вчорашнє засідання Ради ФНП відбулося без кворуму. «Натомість, - зауважив Т.ЧОРНОВІЛ, - я був на іншому засіданні Форуму, де проти референдуму висловилися усі, за винятком лідерів партії «Батьківщина» Юлії ТИМОШЕНКО та Олександра ТУРЧИНОВА».

Т.ЧОРНОВІЛ нагадав, що на самому початку створення ФНП завданням опозиції було не допустити можливості «узурпації влади однією із її гілок», забезпечити відновлення рівноваги влади та «тих повноважень парламенту, які були свого часу перетягнуті на бік Президента». На його переконання, «в Україні повинен бути нормальний «фільтр» для законів та гарант Конституції, який реально забезпечує дотримання цих норм», і тому він вважає, що парламентсько-президентська форма держави створить «абсолютно нормальні умови для розвитку України, а особливо - на перехідному етапі».
XS
SM
MD
LG