Доступність посилання

ТОП новини

Економічні новини


Економічні новини

Київ, 7 травня 2001 - У Донецькій області триває ліквідація наслідків аварії на шахті імені Кірова в Макіївці, де в суботу внаслідок вибуху метану й вугільного пилу на глибині 210 метрів, як вважають, загинули 10 гірників.

У двох інших інцидентах - у Донецькій та луганській областях - три гірники були смертально травмовані. Для розслідування причин аварій створено спеціальну комісію. Цього року на копальнях України загинули 82 гірники. Минулого року на українських копальнях загинуло понад 300 осіб. За неофіційною статистикою на кожний мільйон тон вугілля, видобутого в Україні, припадає чотири життя гірників.

На даний час в Україні щорічне виробництво усіх видів труб складає близько 1,7 млн тонн, у той час як існуючі потужності дозволяють катати їх до 6 млн. тонн. У Держкомпромполітики розробляється програма збільшення до 2010 р. виробництва важкої продукції до 4.4 млн. тонн на рік, при цьому щорічний експорт труб має вирости з 1,5 млн. тонн.

Перша фондова торгова система з 1 червня вводить у дію Нову торговую систему (Нову замість діючої зараз торгової системи "Портал". Про це "Українським Новинам" повідомила менеджер з розвитку департаменту фондових операцій ПФТС Вікторія Дубинко. За її словами, у НТС більш дружній для користувачів інтерфейс у порівнянні з "Порталом", який знімає обмеження по кількості паперів при формуванні портфеля і дозволяє учасникам ринку обмінюватися повідомленнями. "Це більш сучасна система, побудована на нових технологіях", - сказала вона.

Надходження від приватизації в державний бюджет України в 2002 році плануються в розмірі $1 млрд., повідомив перший віце-прем'єр Юрій Єхануров після наради з підготовки проекту держбюджету на 2002 рік. Згідно з законом про держбюджет 2001, у поточному році приватизаційні надходження повинні скласти 5,9 млрд. грн., чи близько 1 млрд.доларів. У Фонді держмайна "Інтерфаксу-Україна" повідомили, що за станом на З травня надходження від приватизації в нинішньому році склали 696,774 млн. гривень. При цьому найближчим часом очікується різкий їхній ріст у зв'язку з перерахуванням коштів за придбані стратегічними інвесторами обласні енергопостачальні компанії - біля $160 млн. і "Рівнеазот" - близько 25 млн. доларів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG