Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

Київ, 8 травня 2001 - Вчора в Україні був оголошений траур. Країна сумувала за загиблими минулої суботи шахтарями. Розповідаючи про причини трагедії на шахті імені Кірова, що на Донеччині, газета “Правда України” зауважує, що до нещодавньої трагедії з початку року на вітчизняних шахтах загинули 78 гірняків. Загалом же українські шахти вважаються одними з найнебезпечніших в світі. Подробиці –в статті “Чорна субота на шахті імені Кірова”.

Розповідає про трагедію і газета “Молодь України”. Часопис пише, що несподіваний вибух на шахті ім.Кірова, яка нічим особливим ніколи не виділялася, ще раз привернув увагу до проблем галузі. Неважко передбачити, що відповідальні люди вже вкотре знову говоритимуть про необхідність комплексного системного підходу до проблем ситуації, про недостатнє фінансування тощо. “Але що далі?” –запитує газета. Адже не один рік після подібних трагедій все лишається лише на словах.

Ще однією темою, про яку пишуть всі сьогоднішні газети, це - День перемоги. Зокрема, “Сільські вісті” присвячують цій темі всі шпальти.

Газета “Україна молода” надає перевагу висвітленню подій нинішніх. Зокрема, часопис розповідає про з”їзд Народного руху України, що відбувся у минулі вихідні. У статті “І все-таки він не колеться” часопис зауважує, що боротьба за крісло “першого” рухівця почалася ще задовго до з”їзду. Спочатку претендентів на посаду голови НРУ було аж четверо. Але найгостріша боротьба точилася між Геннадієм Удовенком та Михайлом Косовим.

У цьому ж числі газета розповідає про новий кримінальний кодекс України, останні соціологічні дослідження та про ювілеї двох непересічних письменників сьогодення – Неборака та Андруховича.

“Миротворець закликає до єднання” – у статті під таким заголовком газета “Демократична Україна” розповідає про майбутній візит до України Папи Римського Івана Павла П-го. Часопис висловлює сподівання, що цей візит сприятиме єднанню християн різних конфесій в Україні.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG