Доступність посилання

ТОП новини

Запровадження для громадян країн СНД, окрім Росії та Білорусі, з 1 січня 2002 року безвізового режиму перетину кордону за наявності закордонного паспорта


Запровадження для громадян країн СНД, окрім Росії та Білорусі, з 1 січня 2002 року безвізового режиму перетину кордону за наявності закордонного паспорта

Рішення України про запровадження для громадян країн СНД, окрім Росії та Білорусі, з 1 січня 2002 року безвізового режиму перетину кордону за наявності закордонного паспорта, було попередньо узгоджено з усіма сусідніми країнами, насамперед з Росією.

Як повідомив заступник начальника прес-служби МЗС України Сергій БОРОДЕНКОВ, зокрема, у травні минулого року під час українсько-російських консультацій з консульських питань сторони констатували обопільну зацікавленість у підвищенні контрольованості взаємних поїздок громадян. При цьому сторони виходили з необхідності координації взаємних зусиль у боротьбі з нелегальною міграцією і транскордонною злочинністю на спільному українсько-російському кордоні.

Речник МЗС ще раз наголосив, що режим взаємних поїздок громадян з Росією і Білоруссю й надалі залишатиметься без змін, оскільки між Україною та цими державами є чинними двосторонні угоди, якими передбачено здійснення взаємних поїздок громадян за документами, що посвідчують особу і підтверджують громадянство, тобто як за внутрішніми, так і зовнішніми паспортами.

С.БОРОДЕНКОВ нагадав, що перехід на взаємні поїздки громадян за закордонними паспортами буде здійснено стосовно громадян держав-учасниць СНД, з якими не укладено угоди про взаємні поїздки громадян починаючи з 1 січня 2002 року.
XS
SM
MD
LG