Доступність посилання

ТОП новини

Бельгія, яка очолюватиме ЄС від 1 липня вже оприлюднила програму свого головування в Євросоюзі


Бельгія, яка очолюватиме ЄС від 1 липня вже оприлюднила програму свого головування в Євросоюзі

Брюссель, 9 травня 2001 - До завершення шведського головування у Європейському Союзі залишається ще більше як півтора місяці, проте Бельгія, яка очолюватиме ЄС від 1 липня вже оприлюднила програму свого головування в Євросоюзі.

Програма Бельгіїй у порівнянні з її попередниками Францією та Швецією передбачає чимало нових напрямків діяльності ЄС.

В той час, як Швеція ретельно готується до проведення в червні місяці Стокгольмського саміту глав -держав Європейського Союзу, прем’єр-міністр Бельгії, яка є правонаступницею Швеції, оприлюднив, як вважають тутешні коментатори, занадто сміливу програму свого майбутнього головування в ЄС.

Фахівці Центру Європейських Досліджень навіть вважають, що проінтеграційна бельгійська програма опосередковано впливатиме на парламентські вибори у Великобританії. Бельгійський прем’єр Гі Верхогфстад наголосив, що першочерговим завданням Європейського Союзу є зміцнення його внутрішньої інтеграції. Тобто - це спільна зовнішня політика, спільна політика безпеки та оборони, спільна європейська валюта «євро», і спільна міграційна політика, а саме спільні правила щодо прийому імігрантів, легалізації їх статусу, спільні правила ідентифікації та реєстрації, як своїх громадян, так і обов’язкова реєстрація імігрантів. Відомо, що жителям Великобританії не обов’язково мати паспорт, чи ідентифікаційні картки, як це існує в інших країнах Європейського Союзу. У Великобританії ідентифікаційним документом документом може слугувати навіть конверт з адресою місцепроживання. Такі ліберальні закони, вважають бельгійські власті, спричиняють і навіть провокують ріст нелегальної іміграції через країни ЄС у Великобританію.

Програму бельгійського головування в ЄС жваво підтримав канцлер Німеччини Герхард Шредер і назвав її «дуже- дуже корисною для зміцнення Євросоюзу».

Прем’єр-міністр Гі Вергофстад також зазначив, що пріоритетом бельгійського головування в Євросоюзі буде боротьба з безробіттям. Тут на відміну від попередників Бельгії, які обмежувались лише деклараціями на цю тему, Бельгія пропонує ухвалення програми гармонізації ринку робочої сили.

Тобто прозора і доступна статистика вільних ваканцій в кожній державі ЄС.

І якщо, приміром, в Бельгії достатньо шоферів, чи лікарів, а в Португалії їх бракує, то Бельгія вважає,що тоді є підстави відмовити португальцям у наданні їм роботи в Бельгії і навпаки. Бельгія пропонує також внесення змін у банківське законодавство та у фінансовий сервіс , який відмінний від Британського. Тому британські консерватори кажуть ,що Бельгія завищує планку і претендує на роль ключової держави в Європейському Союзі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG