Доступність посилання

ТОП новини

Британський лейбористський уряд прагне змінити свій імідж в очах виборців


Британський лейбористський уряд прагне змінити свій імідж в очах виборців

Лондон, 9 травня 2001 ― Лейбористський уряд Великобританії за місяць до парламентських виборів намагається терміново поліпшити свій імідж в очах виборців у тих небагатьох ділянках, у яких політика опозиційної консервативної партії користується більшою пітримкою. Нині, зокрема, прем’єрТоні Блер прагне конкретними кроками відкинути звинувачення у тому, що його політика у сфері міграції є недостатньо жорсткою.

Лейбористський уряд пообіцяв зробити правила, за якими можна клопотатися про надання політичного притулку в країні, більш суворими. Прем’єр-міністр Тоні Блер у відповідь на обвинувачення торі щодо того, начебто лейбористи намагаються придушити дебати про незаконну міграцію до Англії заявив, що його уряд обстоюватиме реформу Конвенції ООН щодо втікачів від переслідувань 1951 року.

Тоні Блер сказав, що ця реформа має забезпечити справжнім жертвам переслідувань швидше надання притулку, але також і швидше усунення з Великобританії шахраїв , які зловживають системою. «Перегляд Конвенції ООН 1951 року мусить бути нашим пріоритетом, якщо ми виграємо наступні вибори», - написав Тоні Блер у статті з цього приводу, що її оприлюднив провідний щоденник «Таймс».

Британський прем’єр-міністр наполягає на тому, що людям, які зазнають переслідувань можна було б ефективніше допомогти, якби їм було дозволено подавати клопотання з-за кордону. Ця ідея є дуже суперечливою і викликає критику у правозахисних організацій, які наполягають на тому, що у певних тоталітарних режимах уже саме клопотання про політичний притулок за кордоном може становити ризик для особи, яка його подає.

Тоні Блер також пропонує, аби Європейський Союз розробив спільну програму переселення, яка б дозволила рівномірніше розподіляти між країнами ЄС тягар утримання біженців. Британський уряд хотів би запровадити прискорену систему розгляду клопотань від людей, які прибувають до Великобританії уже попередньо побувавши у країні, що вважається безпечною. Більшість мігрантів в’їзджає до Англії через Францію - безпечну країну Європейського Союзу і Тоні Блер прагне домогтися пункту Конвенції, який би передбачав відмову у наданні притулку у таких випадках.

Інша пропозиція Т.Блера – це такі зміни до Конвенції щодо втікачів, які б забезпечили однакову її інтерпритацію у Великобританії та інших країнах. Метою цього є недопущення становища, за якого деякі країни запроваджують більш жорсткі правила щодо притулку, ніж Великобританія.

Підбиваючи підсумок пропозиціям, Тоні Блер сказав, що імміграційна політика повинна забезпечити притулок для тих, що мають на нього право і швидкі заходи проти тих, що такого права не мають.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG