Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїльська газета «Гаарец» - про сумну долю українських жінок, яких сутенери привозять до Ізраїлю


Ізраїльська газета «Гаарец» - про сумну долю українських жінок, яких сутенери привозять до Ізраїлю

Єрусалим, 10 травня 2001 ― Згідно зі звітом Комітету з прав людини ООН работоргівля жінками стає в Ізраїлі великим бізнесом. Щорічно до Ізраїлю ввозиться понад 3 тисячі жінок, що працюють тут, як повії.

Значна частина їх ввозиться з України. Третина цих жінок погодилася приїхати сюди тому, що їм обіцяли чесну роботу. Проте інші знали, що працюватимуть проститутками. Але вони навіть не уявляли собі тяжких умов праці, у так званих, «масажних кабінетах». Деякі з них навіть не знають, у якій країні вони перебувають. Як, наприклад українські жінки заарештовані у домі розпусти в одному ізраїльському місті, які сказали поліції, що вони були переконані, що перебувають у Єгипті.

У звіті ООН зазначено, що ізраїльські сутенери поводяться із цими жінками, як з рабинями. Втім, продають їх іншим сутенерам, які примушують їх працювати та нічого їм не платять, доки вони не заробляють вартості їхньої купівлі – з 10 до 15 тисяч доларів. Ця нелегальна індустрія проституції має обіг капіталу у півмільярда доларів на рік і корумпує усіх, хто пов’язаний з нею.

Останнє рішення Вищого суду справедливості Ізраїлю вказує на те, що навіть репутацію ізраїльських адвокатів заплямовано корупцією. Це рішення стосується екстрадиції української нелегальної іммігрантки Ольги Зарицької, яку було ввезено сутенерами до Ізраїлю у серпні минулого року. Вона переходила з рук одного сутенера до іншого та працювала у домах розпусти у різних містах Ізраїлю, поки її не заарештували у місті Єйлат у лютому нинішнього року. Вона сказала поліції, що паспорт у неї забрав її роботодавець, коли вона прибула до Ізраїлю. Поліція запропонувала піти до її квартири, щоб забрати необхідні речі, але вона відмовилась, бо побоювалася її сутенерів.

У зв’язку з відсутністю паспорту її висилку до України було затримано, бо консульство України в Ізраїлі потребувало часу, щоб оформити їй новий паспорт. Втім, у в’язницю для жінок, де сиділа Ольга Зарицька, раптом прийшов адвокат Ізраїль Кляй, якого направили туди сутенери. Він вимагав від Вищого суду справедливості Ізраїлю звільнення Зарицької під заставу у 8 тисяч доларів.

Як показує досвід, після такого «звільнення» жінки зникають у якомусь борделі, де продовжують займатися «найдревнішою професією» у світі. Сутенеру вигідно заплатити заставу, бо це виходить йому дешевше, ніж ввезення у країну нової жінки.

Взявши до уваги всі обставини, Вищий суд справедливості Ізраїлю вирішив негайно повернути Зарицьку до України. Водночас, Вищий суд вказав на те, що уряд повинен рішучіше боротися з явищами работоргівлі жінками та закликав Федерацію ізраїльських адвокатів засудити неетичну поведінку своїх членів, які представляють у суді інтереси сутенерів, а не їхніх жертв.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG