Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко: призначення Віктора Черномирдіна - «новий та розумний крок», що «випливає з логіки співпраці Росії і України»


Віктор Ющенко: призначення Віктора Черномирдіна - «новий та розумний крок», що «випливає з логіки співпраці Росії і України»

Призначення послом Росії в Україні Віктора ЧЕРНОМИРДІНА прем’єр-міністр України Віктор ЮЩЕНКО назвав «новим та розумним кроком». Про це він сказав сьогодні в інтерв’ю агенству УНІАН. За словами В.ЮЩЕНКА, цей крок «випливає з логіки співпраці Росії і України за останні 1,5 роки».

В.ЮЩЕНКО зазначив, що в останні роки російські посли в Україні дійсно були політиками «сильного калібру». За останні півтора роки в російській політиці серйозно «посилилась прагматична лінія», і призначення В.ЧЕРНОМИРДІНА «можна сприймати як очевидний жест Росії на прагматичний крен в бік України». Але український прем’єр вважає, що ця лінія буде більш прагматичною, але не жорсткою.

В.ЮЩЕНКО зазначив, що попередній посол Росії в Україні Іван АБОЇМОВ теж багато зробив у цьому плані.

Відповідаючи на питання, чи буде призначений новий посол України в Росії В.ЮЩЕНКО відповів, що це питання «не стоїть у порядку денному». В контексті сьогоднішніх відносин, посол України в РФ Микола БІЛОБЛОЦЬКИЙ «непогано веде презентацію українських інтересів і його співпраця з В.ЧЕРНОМИРДІНИМ матиме перспективи».
XS
SM
MD
LG