Доступність посилання

ТОП новини

Аскольд Крушельницький: інтерв’ю в Ізвестіях повне перекручень і спотворень


Аскольд Крушельницький: інтерв’ю в Ізвестіях повне перекручень і спотворень

Прага, 10 травня 2001 — Британський журналіст Аскольд Крушельницький, який співпрацює з Радіо Свобода, спростовує слова, що їх приписано йому в нещодавній публікації в російському щоденнику Ізвестія. Йдеться про інтерв’ю, надруковане в вівторок під заголовком «Аскольд Крушельницький: Мельниченка відправив за кордон я».

Але, як сказав британський журналіст, далеко не всі його слова передано точно — ба більше: іноді в інтерв’ю надруковано те, чого він не казав, а іноді — й прямо протилежне.

Неправда в подачі його слів починається вже з заголовка, каже Аскольд Крушельницький:

«В цій статті, котра з’явилася в Ізвестіях, є дуже багато брехні — з самого заголовка, де пишуть: „Аскольд Крушельницкий: Мельниченко отправил за границу я“. Це я не говорив, ніколи не мав підстав таке говорити, і не було ніяких питань, на які б я міг дати таку відповідь.

Також пишуть, що я вважаю, що Мельниченко — „добрий актор“ — я це не говорив. Натомість я вважаю, що це є чесна, хоробра людина і що шкода, що таких, як він, українців нема більше».

Іще один момент — коли слова Аскольда Крушельницького про Миколу Мельниченка в інтерв’ю процитовано так: «Я не можу вважати його цілком порядною людиною хоча б тому, що він працював на КДБ».

Аскольд Крушельницький: «Я завжди мав підозріння до організації КҐБ, вважаю її злочинною організацією. Але я про нього таке не говорив і знову повторюю, що для мене він залишається чесною особою, хороброю особою, доброю особою».

За словами журналіста, інтерв’ю було записано на плівку, і правдивість його нинішніх слів і неточність, м’яко кажучи, їхньої передачі в друкованому тексті можна легко перевірити — до того ж, каже Аскольд Крушельницький, авторка інтерв’ю Яніна Соколовська вже вибачилася перед ним за ті перекручення, що їх, за її словами, зробили незалежно від її волі редактори Ізвестій у Москві. Тепер британський журналіст чекає на вибачення від російської газети.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG