Доступність посилання

ТОП новини

Пожежа у будинку командного пункту космічного угруповання Міністерства оборони РФ


Пожежа у будинку командного пункту космічного угруповання Міністерства оборони РФ

Москва, 10 травня 2001 ― Пожежа на командному пункті управління космічного угруповання Міністерства оборони Російської Федерації, що сталася сьогодні, стала несподівано головною новиною у Росії.

У селищі Курилово згоріло практично все, що знаходилося близько командного пункту Міністерства оборони Росії, а також, фактично, весь будинок. Слід зазначити, що відразу ж, як тільки стало відомо про пожежу, виїхав на місце події лише один пожежний автомобіль і тільки після того, як команда пожежників усвідомила, що не здатна сама справитися із стихією, було викликано допомогу, ще п’ять пожежних автомобілів. Однак і їм не вдалося згасити пожежу. Командний пункт управління космічного угрупування МО РФ перестав існувати.

Відразу після того, як стало відомо про пожежу, представники Міністерства оборони РФ повідомили, що це був лише допоміжний пункт МО РФ, який підтримував зв’язок із 4 військовими супутниками, а тепер контроль над цими супутниками передається головному командному пункту управління космічного угруповання МО РФ.

У центрі управління польотами, який займається польотами громадянської авіації і польотами російських космонавтів, повідомили, що у разі, якщо не зможе працювати і цей пункт стеження за військовими супутниками, можна передати контроль цьому центру. Однак, впродовж кількох годин , коли відбувалася процедура передання контролю за чотирма військовими супутниками із допоміжного пункту до головного центру управліня космічного угруповання МО РФ, зв’язку із військовими супутниками не було.

Цей факт дозволяє спостерігачам говорити про те, що технологічні аварії, які можуть призвести до серйозних наслідків, сьогодні можливі, навіть, у найбільш стратегічно важливих ділянках Міністерства оборони Російської Федерації, у російській економіці і військовій техніці. Це нагадує ситуації, які вже були у російських збройних силах нещодавно і закінчилися, скажімо, такими трагічними наслідками, як аварія підводного човна «Курськ».

Між тим, у Міністерстві оборони Росії намагаються пояснити, що не варто звертати такої уваги на пожежу, яка трапилася у командному пункті управління космічного угруповання, бо вона не призвела до значних матеріальних втрат і не перешкодила космічному угрупованню продовжити стежити за своїми військовими супутниками.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG