Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко: “Співпраця з Туркменистаном у сфері поставки природного газу для України є стратегією на багато десятиріч”


Юлія Тимошенко: “Співпраця з Туркменистаном у сфері поставки природного газу для України є стратегією на багато десятиріч”

Київ, 14 травня 2001 - Сьогодні президент України Леонід Кучма і Туркменистану Саппармурат Ніязов підписали угоду на поставки до України туркменського газу. Відповідно до цієї домовленості, Туркменистан має поставити в Україні упродовж 5 років 250 мільярдів кубометрів природного газу.

Згідно з угодою, 40 мільярдів кубометрів газу Україна має отримати уже в наступному році. Вартість тисячі кубометрів газу становитиме 42 долари, при цьому Україна зможе розраховуватися на половину грошима. Аналітики оцінюють цю угоду як стратегічно важливу для України, оскільки вона дозволить забезпечити її потреби в природному газі на 60% та зменшити енергетичну залежність від Росії.

Підписання Україною з Туркменистаном угоди про постачання газу коментує колишній віце-прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко:

“Співпраця з Туркменистаном у сфері поставки природного газу для України є стратегією на багато десятиріч. Ми не повинні сьогодні брати російський природній газ, а повинні здійснювати для Росії транзит російського газу в Європу , і за це отримувати кошти, а весь газ купувати в Туркменистані, бо там менше ціни і немає політичного тиску.”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG