Доступність посилання

ТОП новини

Папа Римський Iоанн Павло II «дуже зацiкавлений в зустрiчі» з патріархом Московським i всiя Русi Алексiєм II


Папа Римський Iоанн Павло II «дуже зацiкавлений в зустрiчі» з патріархом Московським i всiя Русi Алексiєм II

Папа Римський Iоанн Павло II «дуже зацiкавлений в зустрiчі» з патріархом Московським i всiя Русi Алексiєм II ще до вирiшення всiх накопичених проблем, якi iснують у вiдносинах православної i католицької церков. Про це повiдомив сьогоднi журналiстам президент Папської комiсiї для промоцiї єдностi християн кардинал Вальтер КАСПЕР, коментуючи останнi висловлювання патрiарха Алексiя ІІ щодо майбутнього вiзиту Папи Римського в Україну.

Кардинал наголосив, що існує багато проблем у вiдносинах мiж православною i католицькою церквами i, на його думку, їх необхiдно вирiшити i лише пiсля цього можлива зустрiч патрiархiв з Папою Римським. Проте, сказав кардинал, якщо ця зустрiч вiдбудеться ще до вирiшення всiх проблем, вона могла б цьому сприяти. Водночас, Кардинал зазначив, що «публiчнi виступи патрiарха Алексiя, напевно не допомагатимуть успiшностi вiзиту Святiйшого Отця в Україну».

Російська православна церква і Українська православна церква Московського патріархату виступають проти візиту Папи Римського в Україну. Предстоятель РПЦ Алексій II назвав даний візит понтифіка передчасним.
XS
SM
MD
LG