Доступність посилання

ТОП новини

З’їзд Російського єврейського Конгресу в Москві привернув велику увагу російських засобів масової інформації


З’їзд Російського єврейського Конгресу в Москві привернув велику увагу російських засобів масової інформації

Москва, 16 травня 2001 – З’їзд Російського єврейського Конгресу виглядає ще одним етапом у боротьбі Кремля з опальним олігархом Володимиром Гусинським. Раніше Гусинський, який був не тільки власником голдингу «Медіамост», телевізійної компанії НТВ, радіостанції «Эхо Москвы» та інших опозиційних Кремлю засобів масової інформації, очолював Російський єврейський Конгрес (РЄК). Кремль не погоджувався з тим фактом, що Гусинський залишається керівником цієї представницької громадської організації, і перед з’їздом Володимир Гусинський повідомив, що йде у відставку з посади керівника Російського єврейського Конгресу.

Новим президентом РЄК було призначено відомого бізнесмена Леоніда Нєвзліна. Як вважають спостерігачі в російській столиці, це призначення узгоджено з адміністрацією російського президента Владіміра Путіна. Однак, насправді президента Російського єврейського Конгресу обирає з’їзд – найвищий орган цієї громадської організації. І таким чином, саме сьогодні остаточно ухвалено рішення про те, що Гусинський залишає посаду президента Російського єврейського конгресу, а Леонід Нєвзлін стає новим керівником цієї організації.

Як вважають спостерігачі, місце президента Російського єврейського Конгресу дозволяє людині, яку обирають на цю посаду, мати добрі контакти з керівниками інших єврейських організацій у західних країнах та інших країнах світу. Отож, Леонід Нєвзлін має непогану можливість вже на найближчому світовому єврейському Конгресі сказати керівникам єврейських організацій з різних держав, що жодних проблем для засобів масової інформації в Росії, і для єврейського населення цієї країни не існує. А Володимир Гусинський, мовляв, використовував посаду президента єврейського Конгресу для політичної боротьби.

Очевидно, що для багатьох прихильників Гусинського в керівних органах Конгресу це не є нормальним перебігом подій. Отже, з’їзд Російського єврейського Конгресу може показати, як далеко сягнули протиріччя в цій організації.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG