Доступність посилання

ТОП новини

На сесії кримського парламенту


На сесії кримського парламенту

Симферополь, 16 травня 2001 - Депутати Верховної Ради Криму не включили до порядку денного 7-ї сесії, що відновила свою роботу в середу, жодного з питань, яке б передбачало скасування постанов кримського парламенту, оскаржених Конституційним Судом України.

Питання про приведення у відповідність із Конституцією України постанов “Про Регламент Верховної Ради Криму”, “Про Рахункову палату АРК” і “Про керування майном в автономії” набрали від 45 до 47 голосів із 100, що недостатньо для включення до порядку денного сесії. Таким чином кримський парламент уже вдруге відмовився виконати вимогу Конституційного Суду України.

Нагадаю, що 27 лютого Конституційний Суд визнав такими, що суперечать Конституції України 4 постанови Верховної Ради Криму. У квітні кримські депутати внесли зміни лише в один оскаржений документ, а решту – відправили на доопрацювання. Як заявив на депутатських зборах, які відбулися до відкриття сесії, координатор парламентської більшості Василь Кисельов, проекти запропонованих президією Верховної Ради автономії рішень – не влаштовують депутатів з проурядових фракцій, оскільки внесені зміни носять косметичний характер і не міняють суті скасованих Конституційним Судом постанов.

Попри прогнози місцевих аналітиків, сили, які підтримують кримського прем’єра Сергія Куницина зберегли більшість мандатів у парламенті автономії. Проурядові депутати годину блокували початок роботи сесії, а потім голосували лише за ті питання порядку денного, які ініціювала Рада міністрів автономії, або ж члени більшості. Саме тому, із запронованих президією 57 питань – пройшло лише 25.

Представники і лівої меншості, і правоцентристської більшості у своїх заявах всіляко наголошували, що вони підтримують президента Кучму та його заклик конструктивно працювати. Втім, і цього разу конструктивної роботи не вийшло. Обидва табори демонстрували свої можливості з блокування пропозицій політичних супротивників. Судячи з усього, криза у Верховній Раді Криму триває. Побажання президента Кучми кримські депутати пропустили повз вуха.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG