Доступність посилання

ТОП новини

Про те, які питання найбільше цікавили представників польських мас-медіа на прес-конференції у Львові


Про те, які питання найбільше цікавили представників польських мас-медіа на прес-конференції у Львові

Львів, 16 травня 2001 - До Львова приїхали журналісти - представники 29 засобів масової інформації Республіки Польща. Окрім Львова вони відвідають і Київ. Метою поїздки, яку організувало католицьке інформаційне агентство, є ознайомлення з релігійною ситуацією в Україні, а також польські журналісти на власні очі хочуть побачити, як готуються в Україні до візиту Святішого Отця.

Вони побувають у місцях, де проходитимуть зустрічі Понтифіка з духовенством, прочанами, молоддю.

На запитання кореспондента газети “Виборча” про те, чи вплине візит Святішого Отця на стосунки українців і поляків в Західній Україні, директор Інституту релігії та суспільства Львівської богословської академії Мирослав Маринович відповів:

“В Західній Україні Святіший Отець виступатиме як Глава Церкви, а не як поляк. Для нас важливий релігійний аспект цього візиту. Папа Римський вкаже на ті місця в українському суспільстві, які потребують особливої уваги з боку Церкви.”

Про суспільні очікування від візиту Святішого Отця в Україну розповів ректор Львівської Богословської академії отець Борис Гудзяк.

Польські журналісти також цікавилися тим, як проходять об”єднавчі процеси в українському православ”ї, а також перспективами створення єдиної української церкви. Мирослав Маринович відповів, що єдина Церква завжди буде мрією християн України. Однак навряд, чи ця проблема вирішиться саме завдяки візиту Святішого Отця. Москва хоче, щоб Ватикан зрікся Української Греко-Католицької церкви. “Однак сьогодні політика Ватикану і Константинополя по відношенню до України не є похідною від Москви, а виходить з інтересів української політики,”- сказав Мирослав Маринович.

Представники польських мас-медіа повідомили, що у їхніх ЗМІ поширено інформацію про те, , що після відвідин України Святіший Отець побуває також в Кракові. Голова координаційної комісії З підготовки приїзду Івана Павла ІІ отець Богдан Прах сказав, що зі Львова Понтифік повернеться до Ватикану.

Впродовж тижня польські журналісти знайомитимуться з тим, як в Україні готуються до візиту Святішого Отця. Вони відвідають семінарії та монастирі Римо-Католицької церкви , сподіваються зустрітися з духовенством.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG