Доступність посилання

ТОП новини

Коментар Мирослави Гонгадзе на заяви міністра Смирнова


Коментар Мирослави Гонгадзе на заяви міністра Смирнова

Вашінгтон, 16 травня 2001 - У Сполучених Штатах нещодавно отримала політичний притулок Мирослава Гонгадзе. Пропонуємо вам її реакцію на заяву міністра внутрішніх справ України Смирнова про те, що справу вбивства, шість місяців тому, журналіста Георгія Гонгадзе розкрито:

«Справа в тому, що в цій справі (справі Гонгадзе) прокуратура й міліція відзначилися своїми алогічними заявами, які потім не підтверджувалися і для нормального суспільства їх потрібно було спростовувати.

Із самого початку були заяви про те, що це не політична справа, потім були заяви про те знайдене тіло в Таращі перезимувало і так дальше і так дальше. Міліція робила заяви, прокуратура займалсь розслідуванням і також не мала підтвердження цим заявам, які робила міліція. Зараз ми бачимо чергову заяву, яку як на мене, з юридичної точки зору міністр внутрішніх справ Смирнов, як юрист, не мав права робити і не міг робити, оскільки розслідуванням займається прокуратура і тільки прокуратура може сказати чи завершено справу чи ні і про результати розслідування. Тому підстав довіряти заявам міністра внутрішніх справ в мене вже немає давно, а в цій ситуації в мене немає підстави йому довіряти тим більше. Я думаю, що такі версії готувалися давно, така версія готувалася і ми просто бачимо черговий витік інформації, але прогнозувати результати цієї інфоромації зараз дуже складно. Я думаю, що прокуратура зробить свою відповідну, свою заяву і недаремно вчора пан Обіход вже зробив дуже різьку відповідь на цю заяву пана Смирнова.

Мені здається, що пан Смирнов черговий раз поспішив задовільнити реакцію президента, - інтерв’ю президента російській пресі, про те, що справа завершена і знайдено винних і знайдено вбивць.»

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG