Доступність посилання

ТОП новини

Кримський парламент став на захист єдиного у Симферополі храму УПЦ Київського патріархату


Кримський парламент став на захист єдиного у Симферополі храму УПЦ Київського патріархату

Симферополь, 17 травня 2001 - Депутати Верховної Ради Криму ухвалили рішення передати Кримському єпархіальному управлінню УПЦ Київського патріархату приміщення, де зараз знаходиться єдиний у Симферополі український храм.

16 травня єпископ Симферопольський і Кримський УПЦ Київського Патріархату владика Климент провів у кафедральному соборі святих рівноапостольних князя Володимира і княгині Ольги молебень за те, щоб Господь дав розуму і мудрості депутатам парламенту автономної республіки, коли ті на сесії розглядатимуть питання про передачу Кримському єпархіальному управління УПЦ КП частини будинку за адресою: Симферополь, вулиця Севастопольська, 17. Схоже, молитви дійшли до Господа, бо пізно ввечері в середу 53 депутати із 100 за списком підтримали пропозицію голови мандатної комісії Євгена Максименка і передали Київському Патріархату приміщення кафедрального храму в користування до 2050 року.

Таким чином, конфліктну ситуацію у зв’язку із зазіханнями Фонду майна АРК на приміщення церкви - практично врегульовано. Собор святих рівноапостольних князя Володимира і княгині Ольги є єдиним храмом УПЦ Київського Патріархату у Симферополі і з початку нинішнього року Фонд майна АРК вимагав, щоб церква звільнила приміщення колишнього військового клубу, переданого їй Міністерством оборони України в 1995 році. Там керівники фонду надумали розмістити біржу.

Щоб не дати викинути віруючих на вулицю, низка громадських і політичних організацій Криму створили Громадський комітет захисту свято-Володимиро-Ольгинського собору Української Православної Церкви Київського Патріархату. У день розгляду церковного питання у Верховній Раді автономії члени Комітету збиралися пікетувати місцевий парламент, однак єпископ Климент не дав на це свого благословення і представники громадськості обмежилися молебнем.

Координатор Комітету, лідер Кримської організації УНР Олег Фомушкін каже, що Громадський комітет захисту свято-Володимиро-Ольгинського собору Української Православної Церкви Київського Патріархату не припинить своєї діяльності, транформувавшись в організацію сприяння становленню в Криму українських церков. Він каже, що віруючі Української Греко-котолицької Церкви теж відчувають несправедливе ставлення до них з боку частини кримських властей.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG