Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

Київ, 18 травня 2001 - За даними Державної податкової адміністрацї України, які публікує газета “Вечірні вісті”, понад 1.22 млн. громадян України офіційно повідомили про збільшення річного прибутку за минулий рік до 1 млн.грн. Це у 30 разів більше, ніж позаминулого року, тоді в Україні нараховувалося лише 40 мільйонерів. Минулого року також збільшилася і кількість бажаючих легалізувати свої заробітки. Але людей, які не скаржаться на бідність в Україні лише 5 відсотків.

“Гривня в конверті, або як розчохлити прихований капітал?” - таку назву має публікація в газеті “Україна молода”, автор якої розповідає про класифікацію схем приховування доходів. Дописувач зазначає, що, чим достовірнішими ставали оцінки масштабів тіньової економіки, тим рішучіше уряд В.Ющенка припиняв дію всіляких схем отримання незаконних прибутків і сприяв розвитку конкуренції. Проблема приховування доходів набула політичного звучання.

А тим часом, тіньові кошти відіграють визначальну ролю у вибочих кампаніях, як президентських, так і парламентських. Про це наголошується вже в іншій статті газети “Україна молода”, що має назву “У політику по гроші, або Азартний бізнес виборчих кампаній”. Так, аналітиками було підраховано і з”ясовано, що легальне фінансування кожної політичної партії, надто перед виборами, складає лише 5-6% відсотків офіційно задекларованої суми витрат.

А ось увагу газети “Голос України” привернула угода про поставки туркменського газу в Україну тривалістю на 5 років, що була нещодавно підписана президентами цих держав. “Злива телекоментарів з приводу появи альтернативного джерела енергоносіїв ніщо у порівнянні з нинішнім станом російської “парасольки” над української газотранспортною системою,”- наголошує автор статті. Адже мало хто сумнівається, що Віктор Чорномирдін, як російський посол і голова ради директорів РАТ “Газпром”/у/ відповідно не подбає про погоду в домі. Про це – мовиться в статті “Газові опади над російською парасолею”.

Про позитивні зрушення в сільському господарстві пише газета “Правда України” у статті, що так і називається: “На аграрному фронті є зміни. Позитивні” часопис зазначає, що вперше за багато років з”явилася можливіть уже на сьогоднішній день завершитивесь комплекс весняно-польових робіт. Подробиці читайте в рубриці “Оптимістичні прогнози”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG