Доступність посилання

ТОП новини

У російській столиці обговорюють можливих кандидатів на посаду прем’єр-міністра України


У російській столиці обговорюють можливих кандидатів на посаду прем’єр-міністра України

Москва, 18 травня 2001 ― Повідомлення президента України Леоніда Кучми про те, що він обговорює з представниками парламентських фракцій і груп кандидатури колишнього міністра економіки України Сергія Тигипка та голови української Спілки підприємців Анатолія Кінаха, як можливих кандидатів на посаду прем’єр-міністра України, викликали у російської політичної еліти зрозумілу зацікавленість.Тепер можна говорити про те, що є конкретні постаті про яких можуть висловлювати свою точку зору, як представники політичних верств, так і керівники засобів масової інформації, ті спостерігачі, які займаються українськими проблемами.

Треба сказати, що Сергій Тигипко та Анатолій Кінах відомі у різних колах російського політичного істеблішменту. Якщо колишній український віце-прем’єр швидше відомий учасникам переговорів, які відбуваються між російськими та українським урядовими делегаціямиі та консультацій, які проводяться між представниками різних політичних партій та угруповань і в часи, коли Сергій Тигипко був в українському уряді і тоді, коли він очолив фракцію «Трудової України» у Верховній Раді, Анатолій Кінах швидше відомий підприємцям, які в Росії об’єднані в аналогічну російську Спілку підприємців.

Варто нагадати, що Леонід Кучма до свого обрання президентом, також очолював українську Спілку підприємців і одна з його останніх передвиборчих прес-конференцій відбувалася з Аркадієм Вольським – головою російської Спілки підприємців. З того часу російська спілка посилилася. В епоху Володимира Путіна до неї увійшли найвідоміші російські олігархи і можна сказати, що навіть в російській Спілці підприємців директори старої формації більше знають Анатолія Кінаха, а олігархічні угруповання більше знайомі із діяльністю Сергія Тигипка.

В Росії сьогодні впевнені, що із будь-яким кандидатом на посаду прем’єр-міністра України, з тих які назвав Леонід Кучма, можна буде домовитися. Однак, питання полягає тільки у тому, до яких саме політичних новацій готові кандидати на посаду прем’єр-міністра України. Із огляду на це, та частина російського істеблішменту, яка вважає за необхідне проведення в Україні економічних реформ все ж таки симпатизує Сергію Тигипку, який вважає, що такі економічні реформи мають обговорюватися з Росією і що обидві країни мають координувати свої економічні дії.

А от ті, хто вважає за найголовніше стабілізацію економічної ситуації, звичайно ж віддають перевагу Анатолію Кінаху. Директори – на стороні людини, яка очолює директорів. Олігархи і політики нової формації – на стороні людини, яка добре відома їм і є генетично близькою.

Однак, тут не виключають, що врезультаті, Леонід Кучма може запропонувати у Верховній Раді України зовсім іншу кандидатуру і не відомо чи в Росії готові до такого повороту подій.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG