Доступність посилання

ТОП новини

Президент України Кучма заявив, що він вважає лідера партії Трудова Україна Тигипка і президента Спілки промисловців і підприємців Кінаха найімовірнішими кандидатами на посаду прем'єр-міністра


Президент України Леонід Кучма заявив, що він вважає лідера партії Трудова Україна Сергія Тигипка і президента Спілки промисловців і підприємців Анатолія Кінаха найімовірнішими кандидатами на посаду прем'єр-міністра

Ця заява пролунала після переговрів українського керівника з президентом Молдови Владіміром Вороніним.

Пан Кучма додав, що не виключає появи інших кандидатур внаслідок консультацій, а також повідомив, що віце-спікер парламенту Віктор Медведчук, якого пропонували три фракції, попросив президента не розглядати його кандидатуру.

У сьогоднішніх парламентських консультаціях брали участь лише про-президентські фракції, які, проте, не дійшли згоди щодо єдиного кандидата, відклавши подальші переговори до понеділка 21 травня.

Праві партії, які підтримували уряд Віктора Ющенка, участі у консультаціях не беруть.

Про підтримку кандидатури голови Спілки промисловців і підприємців України Анатолія Кінаха повідомила сьогодні також Федерація профспілок України.

Партія Зелених України сьогодні повідомила, що погодиться підтримати єдину кандидатуру за умови, що партії нададуть низку міністерських посад у новому уряді.
XS
SM
MD
LG