Доступність посилання

ТОП новини

Економічні новини


Економічні новини

Київ, 21 травня 2001 - 22-24 травня в Україні перебуватиме глава правління Фонду "Пам'ять, відповідальність і майбутнє" Міхаель Янсен. Він відповідає за питання компенсаційних виплат колишнім примусовим працівникам в Німеччині. Його супроводжуватиме генеральний уповноважений Фонду пан Саатгофф. Під час візиту заплановано переговори з українським партнерським Фондом, Національним банком і українськими комерційними банками, які будуть задіяні в проведенні компенсаційних виплат. Нині громадяни України оформлють необхідні документи для отримання компенсацій. Однак розв'язання питання про початок виплат поки що затягується. Все залежить від рішення Бундестагу, який повинен визнати відсутність судових позовів і дати згоду на виплати.

Агрогосподарства загалом закінчили весняно-польові роботи. Ярові були засіяні на рівні минулого року, озимі практично не пересівалися. У структурі засіяних площ на 14% і 6% збільшилися посіви буряка і кукурудзи і на чверть знизилися площі під соняшником.

Сполучені Штати Америки визнали, що американським виробникам завдано збитку від імпорту деяких видів арматури, у тому числі сталевого дроту з України, Польщі й Індонезії.

За ухвалення такого рішення проголосували всі 6 членів Комісії з міжнародної торгівлі США.

У результаті рішення Міністерство торгівлі США проведе з американською митницею консультації по введенню захисного мита на імпорт арматури з України, Польщі й Індонезії.

У Львові було підписано "Угоду про взаємну адміністративну допомогу в податкових справах" між Україною і Польщею щодо співробітництва в сфері податкового контролю й обміну інформацією між обома країнами. Документ підписали: з української сторони - заступник голови ДПА Олексій Шитря, з польської -міністр фінансів Ян Рудовський. "Підписання цієї Угоди є логічним продовженням співробітництва між ДПА України і міністерством фінансів Польщі з моменту підписання ще в 1993 році Конвенції між урядами України і Польщі про запобігання подвійного оподатковування", - сказано в інформаційному повідомленні податкової служби.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG