Доступність посилання

ТОП новини

Стратегія виборчої кампанії британської опозиційної Консервативної партії


Стратегія виборчої кампанії британської опозиційної Консервативної партії

Лондон, 21 травня 2001 ― Перемир’я усередині Консервативної опозиційної партії, щодо Європейської інтеграції було покладено у понеділок, коли член та уповноважений Європейської комісії лорд Леон Бриттон піддав гострій критиці намір лідера торі Уільяма Гейда поставити антиєвропейську тему у центр останнього тижня кампанії.

Лорд Бриттон вважає, що політика У. Гейда, що полягає у виключенні вступу Великобританії до зони обігу спільної єврорейської грошової одиниці за наступного скликання парламенту, є дуже непевним компромісом. Він попереджає, що ворожість проводу Консервативної партії до ЄС породжує побоювання у Брюсселі, що у разі приходу до влади, торі можуть взяти курс на вихід Великобританії із Європейського Союзу. Лорд Бриттон попередив, що багато інших проєвропейських торі готові виступити проти свого проводу публічно, якщо партія зазнає нової нищівної поразки під гаслами євроскептицизму.

Консерватори мають намір особливо зосередитися на проблемах європейської інтеграції в останній тиждень кампанії і лейтмотивом буде їх попередження традиційному британському виборцеві, що лише торі здатні зберегти у країні фунт стерлінгів. Проте, лорд Бриттон каже про те, що провідник його партії помиляється, роблячи Європейський Союз головною проблемою виборів, бо це може дати небагато нових голосів, а одночасно висвітлить брак єдності усередині партії і відверне увагу від питань, які конкретно стосуються кожного виборця, як от – податки, охорона здоров’я і освіта.

Моральний дух Корнсервативноюї партії невпинно падає, позаяк опитування громадської думки щодня свідчить, що, незважаючи на всі їхні зусилля, від початку кампанії величезна перевага правлячої Лейбористської партії лише збільшується. З’явилася інформація про суперечку між рекламним агенством торі і їхнім центром дослідження настрою виборців з провідником партії Уільямом Гейдом. Вони не погоджуються з рішення У.Гейда мобілізувати традиційний електорат торі, радше, ніж спробувати залучити центристського виборця обіцянками у царинах охорони здоров’я та освіти. Навіть дві ключові постаті у тіньовому кабінеті Уільяма Гейда, міністр фінансів і міністр закордонних справ, вважають, що консерваторам було б доцільніше зосередитися на темі скорочення податків і поліпшення громадських служб.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG