Доступність посилання

ТОП новини

Словаччина прямує до ЄС


Словаччина прямує до ЄС

Брюссель, 22 травня 2001 - Останнім часом стало помітно, що після сходження з політичної арени колишнього словацького прем’єра Метчіяра, Європейський Союз тепер відноситься до Словаччини з більшою симпатією. Про це красномовно свідчить ухвалення Європейським Інвестиційним Банком рішення про надання Словаччині великих довгострокових кредитів.

Щодо вступу Словаччини до Європейського Союзу, словацькі дипломати в Брюсселі нині налаштовані досить оптимістично. В цьому напрямі Братіслава вперто наступає на п’яти своєї сусідки Чехії і спромоглася за досить короткий термін виконати більшість рекомендацій та умов, які поставив перед країнами кандидатами Європейський Союз. Тут Словаччина зуміла наздогнати Чехію та Угорщину. Під час наступного саміту глав-держав Європейського Союзу Словаччина планує порушити питання , аби її внесли в список першої групи країн кандидатів у ЄС.

Як до цього віднесуться сильні Європи невдовзі покаже близьке майбутнє. А тим часом Європейський Інвестиційний Банк (не слід плутати з Європейським Банком Реконструкції і Розвитку) ухвалив проект про надання Словаччині під символічні проценти цільовий кредит в розмірі 34 мільйона «ЄВРО» - це близько тридцяти мільйонів доларів. Кредит призначений на реконструкцію автомагістралей Словаччини. А саме на прокладання через усю територію із заходу на схід двох чотирисмугових автомагістралей, які б відповідали сучасним стандартам швидкісних автобанів Західної Європи.

Коментуючи цю подію заступник міністра фінансів Словаччини зауважив, що представлений Словаччині кредит Європейським Інветиційним Банком дасть змогу не лише реформувати автотранспортну мережу країни, але й значно пожвавити торговельні автотранспортні перевезення, створить сприятливий простір для розбудови при автотрассах нових сервісних установ, дасть імпульс для розвитку готельного, ресторанного та паливозапрвного бізнесу.

У відповідь на це віце-президент Європейського Інвестиційного Банку Вольфган Рос заявив, якщо проекти щодо реконструкції автодорожної мережі будуть виконуватись згідно з графіками, то Європейський Інвестиційний Банк розгляне про надання Словаччині безризикових кредитів для реконструкції залізничної мережі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG