Доступність посилання

ТОП новини

Теодозій Янків не виключає, що під час візиту понтифік оголосить про створення патріархату Україської греко-католицької церкви


Теодозій Янків не виключає, що під час візиту понтифік оголосить про створення патріархату Україської греко-католицької церкви

Співголова координаційної комісії з питань підготовки візиту Папи Іоанна Павла ІІ в Україну отець Теодозій Янків не виключає, що під час візиту понтифік оголосить про створення патріархату Україської греко-католицької церкви.

Про це Янків повідомив на зустрічі із народними депутатами України у Києві, додавши, що про створення патріархату УГеКаЦе “точаться закулісні розмови”.

Отець Янків вважає, що в Україні назріло питання створення патріархату УГеКаЦе, однак для цього необхідно ще небагато часу для утворення нових церковних інститутів.

В інтерв”ю агенству “Інтерфакс-Україна” Теодозій Янків пояснив, що нині УГеКаЦе очолює верховний архієпископ, який не має повних юридичних прав призначення, наприклад, єпископів або нових єпархій. Таке рішення може приймати Синод УГеКаЦе, однак їх повинен схвалити Папа. У разі створення патріархату, він сам вирішуватиме ці питання.

Чи буде патріарх УГеКаЦе чи ні також проголосить Іоанн Павло ІІ, сказав отець Янків.

Візит понтифіка в Україну відбудеться 23-27-го червня.
XS
SM
MD
LG