Доступність посилання

ТОП новини

Економічні новини


Економічні новини

Київ, 28 травня 2001 - 11 червня до Києва прибуде чергова місія Світового банку. “Кабінет міністрів невиправдано довго розв'язує проблеми банку "Україна", через що Світовий банк затримує виділення Україні двохсот сорока мільйонів доларів”, - заявив глава держави Леонід Кучма. Уряд України запропонував провести остаточні переговори щодо позики у штаб-квартирі Світового банку у липні.

У результаті сторони домовилися, що "питання поїздки української делегації" буде вирішене 11 червня, коли Лука Барбоне ще раз відвідає Київ.

Приватизацію електроенергетики доцільно починати з продажу енергогенеруючих, а не енергопостачальних компаній (обленерго). Про це заявив президент України і запитав: "Хіба можна в цей невизначений час передавати рубильник комусь невідомому?", нагадавши при цьому, що більшість реальних власників приватизованих обленерго невідома, а їхніми формальними власниками значаться офшори. Відповідаючи на запитання про можливе припинення конкурсної приватизації наступної групи з 12-ти обленерго, він сказав, що, з одного боку, "треба розібратися", а з іншого "припинення не буде". Раніше уряд України, провівши консультації з міжнародними експертами, вважав на першому етапі за краще приватизувати обленерго, на другому - енергогенеруючі компанії.

Основною перевагою такого способу приватизації енергетики, на думку його прихильників, є переконання, що приватизація обленерго відновить фінансування генерації з боку споживачів і зробить її привабливою для продажу.

Національна енергетична компанія "Укренерго" прогнозує дефіцит

енергогенеруючих потужностей та електроенергії вже з червня цього року.

Начальник служби енергетичних режимів компанії Казимир Денисенко мотивував можливий дефіцит електроенергії, по-перше, завершенням весняного паводку на Дніпрі, по-друге - початком ремонтної кампанії на атомних електростанціях.

У київському міжнародному аеропорту "Бориспіль" здано в експлуатацію злітно-посадкову смугу. Вона була реконструйована відповідно до вимог міжнародної організації цивільної авіації. Підготовчі роботи із спорудження смуги почалися в квітні 1994 року, до 1997 року українські будівельники освоїли 49 млн. грн. Проведення реконструкції забезпечило смузі другу і третю категорію А (прийом літаків усіх типів, а також гарантія посадки літака в поганих метеорологічних умовах).

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG