Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

Київ, 29 травня 2001 - Сьогодні Верховна Рада України вирішувала, чи очолить Кабінет міністрів запропонований президентом кандидат у прем”єри Анатолій Кінах. Газета “Молодь України” нагадує, що весь тиждень, котрий передував доленосному для нього пленарному засіданню парламенту, Анатолій Кирилович вів посилені переговори та консультації з парламентськими фракціями. Розповідаючи, з ким конкретно зустрічався кандидат у прем’єри, часопис зауважує, що у прагненні сподобатися і догодити як провідникам реформ, так і їхнім відвертим противникам, Кінах може спіткнутися об свій же, власноруч створений образ, оскільки в ньому буде відсутня будь-яка політична виразність.

На певній утаємниченості переговорів між керівниками парламентських фракцій та Анатолієм Кінахом зауважує кореспондент газети “Демократична Україна”. Він також наголошує на негативному впливі на майбутнє голосування парламентаріїв відразу двох заяв Віктора Ющенка. Одна з яких – про те, що найкращою кандидатурою на посаду наступного прем’єр-міністра він вважає Голову Верховної Ради Івана Плюща. Докладніше з думкою кореспондента “Демократичної України” можна ознайомитися в статті “Хто є хто – покаже табло, або Судний чи зірковий час Анатолія Кінаха?”

У цьому ж числі газети можна довідатися про майбутню пенсійну реформу в Україні, партійне життя держави, а також ознайомитися з думкою посла України у Ватикані Ніни Ковальської – про особливості візиту до України Папи Римського.

До обговорення постаті кандидата у прем’єри Анатолія Кінаха повертає нас тижневик “Свобода”, який наголошує на прагненні Анатолія Кириловича триматися в тіні, на його непоказовості, безбарвності та нехаризматичності. “Хоча він формально ніколи не був радянським директором, але за стилем нагадує саме його “червоного”, - стверджує тижневик. Докладніше про Анатолія Кінаха читайте в статті “Пустовойтенко –2”.

А ось про те, як лідер парламентської фракції, народний депутат Олександр Волков допомагає зібрати голоси на користь Анатолія Кінаха можна дізнатися з матеріалу “Директор” парламенту робить вигляд, що все знає”.

Завершується призов до українського війська. Про це повідомляє газета “Україна молода”. Військкомати відправили до армії вже 47 тисяч юнаків. Власне у частинах Збройних Сил України служитимуть 35 тисяч юнаків, а решта тягнутимуть лямку в інших військових формуваннях. Близько 50% щасливчиків весняного призову потраплять до підрозділів, що дислокуються недалеко від дому. Окрім того, кожен п’ятий із призовників після закінчення навчального періоду через півроку повернеться до частин у рідних областях.

За твердженням фахівців оборонного відомства, це дозволить і заощадити для війська певну копійку на перевезенні призовників та тих, хто вже відслужив свої півтора року. “Але чи не перетворяться ці плюси у великий мінус?” -запитує журналіст. Чи на користь України буде, якщо в Криму, чи на Донбасі дислокуватимуться “регіональні” військові частини? Чому автора статті зацікавили ці питання, можна довідатися зі статті “Служба за парканом чи контрактом?”

А ось в газеті “Правда України” можна прочитати про те, як реставрується Київ, як виглядатимуть до Дня Незалежності столичний залізничний вокзал, майдан Незалежності та Бессарабський квартал.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG