Доступність посилання

ТОП новини

Духовні лідери Англіканської церкви, що є державною у Британії, намагаються перешкодити політикам цинічно провадити передвиборчу кампанію


Духовні лідери Англіканської церкви, що є державною у Британії, намагаються перешкодити політикам цинічно провадити передвиборчу кампанію

Лондон, 30 травня 2001 – Два архиєпископи Англіканської церкви виступли з безпрецедентним попередженням, що неґативне ведення виборчої кампанії шкодить британському суспільству. Останньою краплею для архиєпископів Кантерберійського і Йоркського, що змусила до написання відкритого листа, став передвиборчий ролик опозиційної консервативної партії. В ньому зображено школярів, що купують наркотики, підпалюють авта, б’ють вікна і крадуть у крамницях. Згідно з роликом, відповідає за це нинішній лейбористський уряд, бо не зміг забезпечити достатню кількість учителів для шкіл. Чому вчаться ваші діти за панування Лейбористської партії? – запитує рекламний ролик консерваторів.

Церква проте глибоко стурбована неґативним методами ведення кампанії, які вживає як опозиційна, так і панівна партія. Впродовж кампанії вже було кілька скарг щодо роликів лейбористів та їх плакатів, що принижують гідність провідників Консервативної партії. Інший відеофільм виробництва Консервативної партії, зроблений на чорно-білій стрічці, зображує злочинців. Його ідеєю є, що уряд, начебто, відповідає за зґвалтування, які скоїли передчасно звільнені в’язні. У своєму листі архиєпископи зазначають, що справжня політика шанує засадничі цінности, й коли партії про те забувають, це принижує саме політичне життя.

«Ми всі розуміємо, яка велика є спокуса, зокрема, у сезон виборів на короткий термін зробити неґатив і самовихваляння домінантою на політичній сцені – так, аби політичне світло зосереджувалося не на довготривалих інтересах нас усіх, а на тому, що могло б завдати найбільшої шкоди політичним опонентам. Проте, це не лише є хибним із християнської точки зору, але й не відповідає інтересам суспільства, до якого ми всі належимо»,- мовиться у листі архиєпископів Англіканської церкви. Архиєпископи наголошують, що вони не мають наміру своїм листом підтримувати жодну з партій, але свій виступ беруть як докір за надзвичайно неґативні взаємні випади партій в цій виборчій кампанії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG