Доступність посилання

ТОП новини

Пріоритетні завдання нового прем’єра


Пріоритетні завдання нового прем’єра

Київ, 30 травня 2001 - Верховна Рада України погодилась на призначення Анатолія Кінаха прем’єр-міністром України. За таке рішення проголосувало 239 депутатів з 279 зареєстрованих у залі. Не брали участі у голосуванні фракції Комуністичної партії України та «Батьківщина». По два голоси дали фракції, «Реформи-Конгрес» , Народний Рух України та 1 голос “за” від Українського народного Руху. Таким чином, Україна отримала нового прем”єра.

Виступаючи у Верховній Раді після затвердження на посаду прем”єр –міністра Анатолій Кінах передовсім подякував депутатам та президенту за підтримку у голосуванні за його кандидатуру і висловився про розуміння відповідальності, яка лягає на новий уряд.

Стратегічними напрямками діяльності нового уряду Анатолій Кінах назвав посилення соціальної спрямованості реформ, реформування податкової системи, підтримку та захист національного товаровиробника на внутрішньому та зовнішньому ринках тощо. Він також зазначив, що його уряд проводитиме активну структурну, промислову та аграрну політику. Говорячи про соціальну політику, Анатолій Кінах підкреслив, що досягнення в макроекономічній сфері в минулому році не відбилися на добробуті громадян, саме тому його уряд має зосередити свої зусилля на призупиненні росту бідності.

Серед пріоритетних завдань новий прем”єр називає й необхідність відновлення та поглиблення співпраці уряду з парламентом, без чого він не бачить можливостей розв”язання жодної системної соціальної та економічної проблеми, а саме здійснення податкової та бюджетної реформ, перебудову економіки, розвиток підприємництва та підвищення рівня життя громадян.

Сформувати команду урядовців Кінах обіцяє в стислі терміни, однак назвати прізвища можливих кандидатів відмовився.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG