Доступність посилання

ТОП новини

В Україні утворено Інститут Євро-Атлантичного співробітництва. Яка його мета?


В Україні утворено Інститут Євро-Атлантичного співробітництва. Яка його мета?

Київ, 31 травня 2001 - В Україні утворено Інститут Євро-Атлантичного співробітництва, який очолює колишній міністр закордонних справ України Борис Тарасюк. Як зазначив в інтерв’ю Радіо “Свобода” Борис Тарасюк, головною метою новоутворена інституція бачить посилення інтеграційних процесів України.

Презентуючи Інститут Євро-Атлантичного співробітництва Борис Тарасюк зазначив, що головними завданнями діяльності інституту є просування в українському суспільстві ідеї європейської та євроатлантичної інтеграції, формування суспільної думки на користь європейського вибору України, аналіз стану виконання міжнародних зобов’язань Україною та її партнерами, сприяння формуванню позитивного іміджу України на міжнародній арені тощо.

Інститут також сприятиме запровадженню європейських стандартів захисту прав і свобод людини та підтримуватиме конструктивну політику України у процесах європейської та євроатлантичної інтеграції.

Наразі нинішній стан інтеграційних процесів України в євроатлантичні структури Борис Тарасюк оцінив як дуже слабкий.

Він також повідомив, що в сфері компетенції очолюваного ним інституту, буде організація і проведення тематичних конференцій, круглих столів та інших публічних заходів за участі українських і зарубіжних експертів, які сприятимуть посиленню інтеграції.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG