Доступність посилання

ТОП новини

Олександр КУЗЬМУК: «Україна і США мають спільні погляди з більшості питань»


Олександр КУЗЬМУК: «Україна і США мають спільні погляди з більшості питань»

Україна і США мають спільні погляди з більшості питань, сказав сьогодні на спільній прес-конференції за результатами переговорів з міністром оборони США Дональдом РАМСФЕЛДОМ міністр оборони України Олександр КУЗЬМУК.

Український міністр зазначив, що співробітництво двох країн, зокрема, включає спільну роботу в межах реформування Збройних Сил України, військово-технічного співробітництва, військової освіти і миротворчої діяльності. За словами О.КУЗЬМУКА, сьогодні обговорювались питання подальшої участі України у складі миротворчих сил KFOR.

У свою чергу міністр оборони США Дональд РАМСФЕЛД наголосив, що президент США Джордж БУШ уповноважив його «бути першим чільним американським урядовцем, який відвідає Україну і висловить американську зацікавленість і підтримку досягнутому у становленні вільних політичних, економічних установ і вільних мас-медіа».

За його словами, під час зустрічі з Президентом України Леонідом КУЧМОЮ і прем’єр-міністром Анатолієм КІНАХОМ обговорювалися, у тому числі, питання реалізації майбутніх реформ, стан співробітництва України з НАТО, а також питання політичної кризи в Україні та перебіг розслідування справи Георгія ГОНГАДЗЕ.

Американський міністр висловив переконання, що Україна «просувається на шляху до вільного ринку, хоча сьогодні досі відсутній підручник, який би розповідав, як рухатись країні від комунізму до вільного суспільства». Міністр оборони США Дональд РАМСФЕЛД перебуває сьогодні в Україні з одноденним робочим візитом.
XS
SM
MD
LG