Доступність посилання

ТОП новини

Передвиборна кампанія таки розпочалася. Перший удар по м’ячу зробив знаний тренер грецького футболу і народний депутат України Олег Блохін


Передвиборна кампанія таки розпочалася. Перший удар по м’ячу зробив знаний тренер грецького футболу і народний депутат України Олег Блохін

Київ, 6 червня 2001 - Переходи депутатів з фракції до фракції стали звичною практикою Верховної Ради України. Проте сьогодні стався перехід, який привернув увагу не тільки політиків, а й широкої громадськості. Олег Блохін вступив до фракції Компартії України. Чи йдеться про пересічну зміну фракційної належності народним депутатом, чи про щось вагоміше?

Передвиборна кампанія таки розпочалася. І перший удар по м‘ячу тут зробив, як і належить, уславлений форвард ще радянського київського “Динамо”, знаний тренер грецького футболу і народний депутат України Олег Блохін. Як відомо, до Верховної Ради він був обраний за списком лазаренківської “Громади”, затим перейшов до тимошенківської “Батьківщини”, звідки вчасно вийшов – якраз тоді, коли саму Юлію Володимирівну заарештували. Вступ до фракції КПУ Олега Блохіна, який за способом життя і статками навряд чи колись належав до числа “гнаних та голодних”, на думку аналітиків, може бути спричинений чим завгодно, але не ідейними міркуваннями (що б там не говорив публічно сам Блохін, нечастий гість у сесійній залі Верховної Ради).

Можливо, лідер Компартії Петро Симоненко запропонував екс-форвардові не гірші політичні й інші дивіденди, ніж свого часу Павло Лазаренко. Можливо, що до “почервоніння” Блохіна доклали руку і майстри залаштункових ігор з президентського оточення. Адже наявність улюбленця уболівальників футболу у першій п‘ятірці виборчого списку Компартії безумовно додасть останній голосів. За рахунок тих, хто сумнівається, чи йти взагалі на вибори чи ще не визначився з симпатіями й антипатіями. А на загал лояльна і солідарна у вирішальні моменти з олігархами, попри свої грізні декларації, Компартія України дуже потрібна як домінуюча опозиційна сила саме олігархам й президентському оточенню. Не виключено, що і надалі деякі знакові постаті українського життя будуть рекрутовані за підтримки так званого “адміністративного ресурсу” саме до лав комуністичної опозиції, вважають незалежні аналітики.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG