Доступність посилання

ТОП новини

Економічні новини


Економічні новини

У Верховну Раду надійшов текст послання президента Кучми до парламенту й уряду «Про основні напрямки бюджетної політики на 2002 рік», у якому президент визначив основні прогнозні макроекономічні показники на наступний рік. Зокрема, 2002 року реальний ВВП повинен вирости на 6%, промислове виробництво - збільшитися на 7%, продукція агросектора -вирости на 3,8%. Крім цього, бюджетна політика української влади в майбутньому році має привести до зниження держборгу до 60% ВВП, а також до збільшення соціальної спрямованості бюджету.

Прем'єр-міністр Анатолій Кінах звернувся до депутатів із проханням зосередити увагу на ухваленні Податкового кодексу і ухвалити його ще до кінця цієї сесії.

Анатолій Кінах у цьому зв'язку заявив, що уряд готовий разом з депутатами працювати над законопроектом Податкового кодексу і висловив готовність створити спільну робочу групу для роботи над документом.

За словами нового прем'єра, ухвалення Податкового кодексу "дасть можливість уряду працювати над підготовкою бюджету на наступний рік на підставі нової податкової системи".

Прем'єр-міністр нагадав депутатам, що згідно з вимогами регламенту ВР, після обрання нового складу уряду всі попередні урядові законодавчі ініціативи переглядаються.

Найбільша в українському парламенті комуністична фракція закликала президента Кучму скасувати указ про запровадження в Україні інституту державних секретарів.

На думку КПУ, цей указ суттєво применшує роль міністрів в уряді. Як заявив член фракції Павло Кузнєцов, згідно з новими указами, всю владу в країні буде зосереджено в руках президента, а уряд перетвориться на "хлопчиків для побиття".

Група депутатів готується оскаржити указ президента про державних секретарів у Конституційному суді.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG