Доступність посилання

ТОП новини

Президент України Леонід Кучма висловлюється за зміну назви об'єднання ГУУАМ


Президент України Леонід Кучма висловлюється за зміну назви об'єднання ГУУАМ

У четвер, виступаючи на відкритті саміту ГУУАМ в Лівадійському палаці в Ялті, Л.Кучма зазначив, що його "завжди дещо бентежила" нинішня форма назви об'єднання.

При цьому президент висловив припущення, що назву об'єднання доведеться змінити при зміні "членського складу ГУУАМ". "Можливо, було б доцільно подумати про нову назву для нашої організації, яка якомога більш точно передавала б його функціональну і політичну суть", - наголосив президент України.

Як повідомлялося, напередодні саміту міністр закордонних справ України Анатолій Зленко заявив, що не виключає розширення об'єднання ГУУАМ за рахунок вступу до нього інших країн. За словами А.Зленка, інтерес до об'єднання ГУУАМ виявили низка країн, "і в Євразії, і в Латинській Америці, США, а також країни на просторах колишнього Радянського Союзу".

Президент Грузії Едуард Шеварднадзе висловлював думку, що в об'єднання можуть увійти Румунія і Болгарія. Молдавський лідер Володимир Воронін вважає, що Росія може отримати статус спостерігача в ГУУАМ.
XS
SM
MD
LG