Доступність посилання

ТОП новини

Ще раз про ситуацію з Олегом Ляшком: влада прагне поставити ЗМІ під тотальний контроль, адже Україна йде до парламентських виборів


Ще раз про ситуацію з Олегом Ляшком: влада прагне поставити ЗМІ під тотальний контроль, адже Україна йде до парламентських виборів

Київ, 7 червня 2001 - Учора у програмі Україна регіональна ми чимало уваги приділили ситуації в українських засобах масової інформації. Ситуація складається тривожна. Влада прагне поставити ЗМІ під тотальний контроль, адже Україна йде до парламентських виборів.

Сьогодні ми одержали повідомлення, що Мінський райсуд Києва повторно розглянув кримінальну справу редактора газети “Свобода “ Олега Ляшка і ухвали вирок: 2 роки позбавлення волі ( умовно), з забороною на цей термін займатися журналістською діяльністю. Нагадаємо, що ця справа тягнеться з 1997 року. Олег Ляшко звинувачувався у наклепі на колишнього виконувача обов’язків прем’єр-міністра Василя Дурдинця та начальника управління внутрішніх справ Одеської області генерала Івана Григоренка шляхом публікацій нібито неправдивих матеріалів у тодішній газеті “Політика”.

Зазначу, що у грудні 99-го року редактора колишньої “Політики” Олега Ляшка Печерський райсуд Києва під головуванням Миколи Замковенка у цій справі виправдав. І ось новий поворот у справі. Хоча його редактор газети в душі десь чекав. Останні публікації в “Свободі” були дуже гострі і безкомпромісні. Йшлося про зловживання у прокурорському корпусі України, про те, що “неконституційна адміністрація президента перебирає на себе всю владу в країні” і так далі.

Своє обурення постановою суду висловив сьогодні в інтерв’ю нашому радіо голова Національної Спілки журналістів України Ігор Лубченко.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG