Доступність посилання

ТОП новини

Обговорення українського питання в Раді Європи, вірогідно, буде перенесено на вересень


Обговорення українського питання в Раді Європи, вірогідно, буде перенесено на вересень

Прага, 8 червня 2001 – Рекомендацію перенести розгляд українського питання на вересень ухвалив сьогодні в Парижі моніторинговий комітет Парламентської Асамблеї цієї організації.

Але, як зазначив в інтерв’ю Радіо Свобода народний депутат Сергій Головатий, остаточне рішення з цього приводу буде схалене наприкінці червня.

«Це рішення може бути прийняте тільки в перший день червневої сесії, в понеділок уранці, коли буде засідати Б’юро Парламентської Асамблеї. Українське питання залишається на порядку денному і до 25 червня його ніхто не може зняти», – заявив Головатий.

Тим часом доповідач парламенту Ради Європи Ганне Северинсен каже, що тепер одне з головних завдань України ― забезпечити справжню свободу слова і належно підготовуватися до майбутніх парламентських виборів. «Дуже важливо, щоб умови проведення нових виборів були демократичніші, ніж попередні», – сказала парламентар із Данії і повідомила, що збирається приїхати в Україну в середині вересня для підготовки нового звіту.

Северинсен також заявила Радіо Свобода, що відтепер моніторингом дотримання членських зобов’язань України поруч із парламентом Ради Європи буде займатися і Комітет Міністрів. За її словами, генеральний секретар Ради Європи Вальтер Швіммер пообіцяв, що представники виконавчої структури цієї організації приїдуть в Україну вже найближчим часом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG